• Anonym (Meh)

    Mina barn hatar mig för att jag var otrogen..

    Flera verkar läsa in saker som inte står i trådstarten eller som framkommit senare.

    Att folk är otrogna händer, även bland föräldrar och att det kan leda till att förhållandet upphör är inte heller helt okänt. Jag håller med om att barnen inte behöver veta alla detaljer, men TS har ju gjort något helt annat;

    "Man behöver inte säga allt, men allt man säger ska vara sant" är en bra regel att leva efter.

    TS har ljugit för sina barn. Länge. Pappan har inte avslöjat lögnen för barnen, enligt TS har det framkommit från annat håll. Pappan har gjort precis rätt.

    Nu när barnen vet så vill mamman ha pappans hjälp, lite oklart med vad. Att tvinga barnen till mamman? Att fortsätta lögnen och tvingas ljuga själv? Ingenting har framkommit som säger att pappan snackar skit om mamman. 

    Allt som framgår är att barnen är arga på mamman, och det beror förmodligen på att hon ljugit för dem. Att hon lämnat deras far är väl ändå uppenbart för dem och det har de inte varit arga över. Ilskan och den avslöjade lögnen är de händelser som inträffat i närtid och det är rimligt att anta att de hänger ihop.

  • Anonym (Meh)
    sextiotalist skrev 2014-09-30 11:30:16 följande:
    Frågan är om hon ljugit eller undanhållit orsaken, för mig är det två skilda saker.
    Att inte säga att otroheten var orsaken till skilsmässan är inte att ljuga, orsaken till skillsmässa är och förblir en sak mellan föräldrarna.
    om man säger att det inte fungerar längre, då är det inte en lögn.
    Hon ville inte att barnen skulle få reda på otroheten, det är ingen lögn, det är att inte berätta hela sanningen.
    Allt annat de sagt kring skilsmässan kan vara en sanning
    Å andra sidan, en annan sak, hur kan en tredje person kunna veta hela historien, det kan ju finnas mycket mer än själva otroheten som inte personen fått reda på.
    Från trådstarten;
    " Det var så mycket tumult under denna tid att i nutiden när barnen frågat, har jag sagt att jag blev gravid efter att jag lämnat pappan och att jag och deras styvpappa möttes efter att jag lämnat."

    Det är att ljuga. Det är väsensskilt från att undanhålla sanningen. 
  • Anonym (Meh)
    Anonym (som man bäddar...) skrev 2014-09-30 12:54:50 följande:
    Precis! TS har ljugit för sina barn enbart för att själv framstå i bättre dager. Barn som för övrigt är gamla nog att lägga ihop två och två. Hade inte sanningen kommit fram genom TS vän hade något av barnen ändå snart räknat ut hur det ligger till. TS har dessutom förmått barnens pappa att undanhålla dem sanningen. Båda föräldrarna är klandervärda i mina ögon, men självfallet är det TS som ska bära ansvaret. Hennes enda möjlighet är att be både barn och ex om ursäkt och hoppas på att barnen en gång kan förlåta henne. 
    Jag tycker inte att det finns något i trådstarten eller från TS som visar på att exmannen gjort något fel. En bra förälder sår inte split mellan barnen och den andre föräldern vid en skilsmässa, och TS exman verkar inte ha gjort det heller.

    Han kan ha sagt sanningen, men inte hela sanningen, till barnen, till exempel att mamman lämnade honom för att hon inte älskade honom längre (utan att ta upp att hon älskade en annan eller varit otrogen). Det framgår inte vad mannen sagt eller inte sagt. 

    Hade mannen velat skjuta umgänget mellan barnen och TS i sank hade han givetvis avslöjat henne själv. Nu har han inte gjort det, så för mig verkar han ha gjort vad han kan för att barnens och TS umgänge ska fungera trots hennes svek.
  • Anonym (Meh)
    sextiotalist skrev 2014-09-30 13:48:04 följande:
    Man har mycket nolltolerans som tonåring, då världen är väldigt svartvit. Så att de reagerar har jag inte sagt ett ord om, men jag anser fortfarande att, eftersom mamman inte når fram, så har pappan ett stort arbete där.
    Om han verkligen vill att barnen ska ha en bra relation med sin mamma, så visar han med ord och handling att detta är historia och båda har lämnat detta bakom sig.

    Vad man visar för barnen är att man
    Är vuxen nog att hantera situationer som är tuffa
    Att man kan förlåta och gå vidare
    Att man kan se skillnad mellan sak och person
    Ts får ingen chans och tonåringar kan vara väldigt hårda i sina domar
     Återigen,

    det finns inget som säger att exmannen inte gjort allt det, men att barnen ändå inte vill förlåta. Vi vet ingenting om vad exmannen gjort eller inte gjort, förutom att han faktiskt undanhållit otroheten för barnen vilket var helt rätt. Det visar om inte annat att han inte aktivt försöker sabotera TS och barnens umgänge. 

    Jag ser inte heller enstaka otrohet som världens ände, och jag tycker inte heller att barnen har med det att göra. Om barnen tycker att de har det så kan exmannen inte göra så mycket åt det. Personligen tycker jag att ett långt förhållande vid sidan av som TS haft är riktigt illa, men fortfarande inte barnens ensak.

    Otroheten kan vara problemet för barnen, men det kan också vara TS lögn som är problemet. Om lögnen är poroblemet, vad ska exmannen göra? Säga till barnen att det är väl inte så farligt om man ljuger lite? Är lögnen problemet är det uppenbart att han inte ska eller kan åtgärda det.
Svar på tråden Mina barn hatar mig för att jag var otrogen..