• sofin526

    Hur kände ni efter hinnsvepningen?

    Har nyligen fått mitt andra barn, en liten tjej som föddes på BF. Blev lovad att inte behöva gå över tiden då jag fick havandeskapsförgiftning i första graviditeten i v 39. Så därför fick jag åka upp till förlossningen redan i vecka 38+0 för att se hur pass mogen jag var för igångsättning. Inte speciellt mogen, visade det sig. Så då gjorde de en hinnsvepning på mig. Jag kände ingenting efter den.

    Därefter fick jag åka upp till förlossningen ytterligare tre gånger och göra tre hinnsvepningar till. Kände inget efter dem heller. Möjligtvis lite mer molvärk i ryggen efter den allra sista som gjordes i vecka 40+4.

    När BF kom så åkte vi upp till förlossningen för igångsättning. Egentligen var jag inte tillräckligt mogen när jag kom in då heller, men då jag blivit lovad att inte behöva gå över tiden så blev jag inskriven. Efter fyra timmar med dropp på en förlossningsboll hade bebisen sjunkit ner i bäckenet så att det inte var någon risk för navelsträngsprolaps och jag var äntligen så pass öppen så att BM kunde ta vattnet. Efter det gick det i ett rasande tempo. Fyra timmar senare föddes vår lilla Lovisa.

  • sofin526

    Man vet att en hinnsvepning har hjälpt om det startar inom 48 timmar, sa de till mig. Så vänta ett dygn till så får du se om det händer något.

Svar på tråden Hur kände ni efter hinnsvepningen?