Inlägg från: Anonym (mamma till 3) |Visa alla inlägg
  • Anonym (mamma till 3)

    Vi som just fått missfall men siktar på snart plus!

    hej hoppar gärna in här jag åxå, vi hade precis gått in i vecka 13 trodde vi men började dock småblöda samma morgon, gyn dagen efter och det visade sig att hjärtat slutat slå i vecka 8+2 =(

    Jag blödde i en vecka efter och sedan har jag haft som blodblandade/bruna flytningar till och från ytterligare en vecka... idag är det 26 dagar sedan första blödningsdagen, jag skulle genomgå en medicinsk abort men kroppen lyckades stöta ut allt själv två dagar senare efter första blödningsdagen...

    för en vecka sen tror jag att jag hade ägglossning, kände igen värken=) jag tycker att det jobbiga i detta är å inte ha kontroll över när man ska ha mens eller ej,

    detta var min och sambons första gemensamma, jag har tre barn sedan tidigare...

  • Anonym (mamma till 3)

    formulera mig tokigt där ser jag=) självklart var missfallet jobbigt, det värsta jag varit med om i hela mitt liv och jag hade riktigt jobbiga värkar innan allt kom ut hemma på toaletten=( men jobbigt å inte veta hur kroppen fungerar nu, jag är van att ha stenkoll på min menstruationscykel,

  • Anonym (mamma till 3)

    Bullen11

    Tänker samma sak faktiskt=) min läkare sa att man helst skulle vänta en mens och köra skyddat om vi hade sex innan men vi har då inte haft skyddat sex, men vi vänta tills jag slutade blöda, jag tror som så att blir man gravid igen utan mens så är kroppen redo, varför de vill vänta en mens är för att ha större koll på när man blev befruktad....vi känner som så just nu att blir det så blir det,och så tänkte vi tidigare också och det tog inte lång tid innan vi blev gravida..slutade med ppiller och fick två menser sen var vi gravida, är ingen som kör ägglossningstester men jag känner av min ägglossning rätt rejält.

    Håller med dig lite där Eva att på sätt å vis så är det skönt å inte ha kontroll men jag vill ha lite kontroll just nu då vi har bokat spa om några veckor för å få lite egentid och bara rå om varandra lite efter det som hänt jag å sambon, tur det går att boka om ifall man skulle ha mens just då=)  ja visst tänker man på å testa lite då och då innan bim, sist testa vi på själva dagen för bim men jag hade så tydliga symptom då=)

    Lycka till alla och jag hoppas vi får våra plus snart=)

  • Anonym (mamma till 3)
    MyRoundabout skrev 2014-10-08 12:02:52 följande:
    Jag hoppar också in här, känner igen mig så mycket i era berättelser.

    Jag fick konstaterat MA i v. 10 för en månad sedan och har gått på totalt fyra VUL för att kontrollera att allt är borta. Fick Cytotec efter andra kontrollen då kroppen inte stötte ut fostret själv. Blödde som en gris (ursäkta den grafiska beskrivningen) och hade extremt ont. Det höll i sig över en vecka, lagom till nästa kontroll. Tyckte att inget kunde vara kvar då, men tyvärr hade jag fortfarande rester kvar. Fick nya Cytotec då läkaren sa att det var bättre för kroppen än skrapning. Jag vet inte riktigt om jag litar på det dock, då jag har hört att typ 40% av alla som tar Cytotec ändå måste skrapa till slut.

    I måndags hade jag sista kontrollen och då var det bara lite rester kvar, som hon sa skulle komma ut av sig själv. Hon sa även att det inte fanns något som sa att man måste vänta en viss period innan man kunde försöka igen, så det var bara att köra på.
    Det har varit en väldigt utdragen process och tufft både fysiskt och psykiskt. Skulle det Gud förbjude hända igen skulle jag välja skrapning direkt istället.

    Vi hade innan det här missfallet försökt i 1,5 år, och tanken på att det ska dröja lika länge igen är alldeles för jobbig för att tänka, så jag väljer att tänka en månad i taget. Jag hoppas att min kropp fattat hur den ska göra och att det ska gå fortare nästa gång.
    Usch jag beklagar det du fått varit med om=(  jag hade ju "turen" att allt kom ut av sig själv, fosterhinnan var hel och jag kunde se det lilla livet även om den var pyttepytteliten =,(  det konstaterades även på mitt vul två dagar efter att det bara var lite blod kvar...
    Jag hoppas din kropp kommer igång och återhämtar sig snabbt så ni snart kan försöka igen.
  • Anonym (mamma till 3)

    Jag fick två cytotec med mig hem då efter att vul konstatera att allt var ute men i syfte att dra ihop livmodern...jag hade ju redan fått rejäl bebisbula=,(  två veckor senare var magen platt igen men nu helt plötsligt nån dag efter ägglossning så ser magen gravid ut igen, vad sysslar kroppen med?

  • Anonym (mamma till 3)
    MyRoundabout skrev 2014-10-08 15:10:52 följande:
    Tack ska du ha. Jag hade en jätteklump som kom ut efter Cytotec, det kändes som att fostret var med i den klumpen, men jag lät bli att kolla...

    Mamma sa: "nu kanske du ska ta det lugnt ett tag så du hinner läka", men jag tycker att jag tagit det lugnt tillräckligt länge. Har lite, lite blödningar än (mörkbrunt), så fort de är borta kör vi på! Funderar på att testa var tredje dag-metoden + varje dag under ÄL. Blir en himla massa gosande, men min sambo klagar nog inte, han har inte fått något på flera månader nu eftersom jag mådde kasst innan MA också.
    hehe nää männen klagar nog inte=) jaha oj gjorde du vad tråkigt=( ja vi körde så fort blödningarna slutade=)

    men jag tycker min kropp beter sig konstigt, jag var blödnings/flytnings fri i en vecka men så fick jag en ljusrosa flytning bara sådär som försvann??? detta var 3 dagar sen nu och en vecka efter ägglossning som jag tror jag hade?
  • Anonym (mamma till 3)
    Bullen11 skrev 2014-10-08 18:41:43 följande:
    Spännande! Var kanske en nid-blödning? :)
    ja man hoppas ju nästan på det=)
  • Anonym (mamma till 3)
    Ejede skrev 2014-10-09 06:44:41 följande:
    Och där kom mensen! :(
    Beklagar det ni fått uppleva=(
    Jag tycker också att det är jobbigt att se gravida, det var många som man visste skulle ha lite tidigare och runt samma tid som vi skulle ha haft och man tycker att livet är fruktansvärt orättvist. Igår brast de för mig igen när jag fick se en via instagram lägga upp att de ska ha barn igen och runt den tiden en annan skulle ha haft, det gör så fruktansvrt ont=(
  • Anonym (mamma till 3)

    Snart har vi alla våra plus, man kan ju alltid hoppas på en för tidig julklapp=)

  • Anonym (mamma till 3)
    MyRoundabout skrev 2014-10-10 14:06:08 följande:
    Nackdelen med att det går fort att få tid för VUL är väl att man får nöja sig med jourläkare - dvs man får träffa olika läkare varje gång. De flesta fattar väl beslut baserat på "här och nu" och tittar inte så mycket på vad förra läkaren gjorde förra gången. Tyvärr! Sista läkaren jag hade satte sig dock ner och gick igenom hela händelseförloppet från början och gav även information som den första läkaren skulle ha gjort.

    Jag har insett en sak såhär i efterhand. Jag kände nog på mig att det inte skulle gå vägen. Väntade för det första jättelänge med att testa mig (har iofs oregelbunden mens, så jag brukar inte tänka så mycket på att den inte kommer), så jag var redan i vecka 9 när jag fick reda på att jag var gravid. Sedan väntade jag hela helgen med att berätta för min sambo (jag var iofs bortrest på jobb), men sedan drog jag mig för att berätta för min familj och mina vänner. Ville nästan inte göra det, men min sambo var så exalterad att han berättade för sina föräldrar i v. 10 - dagen innan vi fick konstaterat MA, såklart. Mina föräldrar visste inte att jag var gravid förrns jag ringde mamma och sa att jag fått missfall. Min lillasyster vet fortfarande inte, för jag får liksom inte fram de orden.
    Även fast jag blev förkrossad när jag fick MA-beskedet var jag ändå inte förvånad. Varför skulle det gå bra för mig liksom?

    Kanske känns det annorlunda nästa gång, men jag tror tyvärr att känslan av "det kommer ändå inte gå" kommer vara ännu starkare då.

    MEN! Det var egentligen inte det jag skulle skriva. =) Jag tänkte kolla vad ni äter för folsyra-tabletter? Är det ren folsyra eller äter ni kombinationstabletter?
    Jag känner faktiskt igen mig i det du skriver, någonstans hade jag en känsla att det skulle bli missfall, att det inte skulle gå vägen. Jag vet att jag ofta trillade in på trådar om missfall fast jag just då inte hade nå tecken på ett pågående missfall... Några dagar innan jag började blöda lite så drömde jag faktiskt att jag fick missfall, kanske var det mitt undermedvetna som ville säga något... trots allt detta så hade jag gravsymptom enda tills jag började blöda förutom att illamåendet hade avtagit, vilket är normalt efter vecka 10....

    Jag har nu börjat äta mitt val kvinna=)
Svar på tråden Vi som just fått missfall men siktar på snart plus!