Inlägg från: Hoppfull84 |Visa alla inlägg
  • Hoppfull84

    Hjälp att räkna ut graviditetsveckor och frågor kring reseförsäkring för gravid?

    bläddra bara i kalendern fram 28 veckor.

    Jag reste i v 28 till thailand. det var ljuvligt! hade haft stora problem med foglossning innan men väl nere i värmen fick jag mina enda smärtfria dagar på flera månader!

    Jag hade en extra reseförsäkring via europeiska, tror den hette plus. vi tecknade även samma för min sambo. med det upplägget täcktes alla läkarkostnader, ev neonatavård, extra boende för sambon, alla resor, ny hemresa för oss båda osv om något skulle ha skett.

    vi fick också ta med ett intryg från MVC läkaren på engelska som bekräftade vilken vecka jag var i, samt skulle vara i vid hemresan, att det inte var tvillingar, och att det var en "normal  graviditeten. fick visa den en gång vid inrikesflyget då incheckningstjejen tyckte jag var "enormous" .

    tänk på att även om du kan teckna reseförsäkring fram till v 31 med vissa bolag så täcker de betydligt mindre. och var noga med att kolla upp om försäkringen täcker även medresenär(pappan) eller om ni får göra som vi och teckna en för er var.

    viktigt att påpeka också att olika FLYGBOLAG har olika regler. så även om du kan få försäkring efter v 28, är det inte säkert att flygbolaget tillåter resor ända fram till v.31. Detta måste ni kolla med respektive flygbolag. det står oftast inte i allmänna villkor utan man brukar få ringa och fråga. vore ju inte så kul att bli nekad att kliva ombord i sista stund.

Svar på tråden Hjälp att räkna ut graviditetsveckor och frågor kring reseförsäkring för gravid?