Inlägg från: Anonym (Larv) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Larv)

    Varför får man absolut inte köpa ut?

    Det är typiskt svenskt larv. Precis som om att en 17-åring inte dricker ändå.

  • Anonym (Larv)
    Akua skrev 2014-10-03 18:27:51 följande:
    Du tror inte att fler skulle dricka och dricka mer om det var lagligt att servera 17åringar alkohol? Vad tycker du skulle vara en lämplig gräns då?
    Tjaa, vem vet. Låt föräldrarna ta det beslutet ihop med sin 17-åring istället för att staten ska bestämma det. Fast så är det ju i och för sig redan så dom kan lika gärna ta bort den där lagen. LARV!

    gräns, jag vet inte, bör det ens finnas en? Föräldrar som är så pantade att dom super ner sin 12-åring lär ju göra det i vilket fall så. Vad är genomsnittsåldern för alkoholdebut i Sverige? Sätt gränsen där i kring då i så fall kanske.

    Realism kan vara nyttigt tror jag.
  • Anonym (Larv)
    Akua skrev 2014-10-03 18:38:51 följande:
    Om 12åringar fick köpa alkohol. Tror du inte det skulle bli bra många fler barn som hamnade på akuten med alkoholförgiftning eller dog av det? Och tror du inte att alkohol skadar kroppen?
    Ja alltså när du ställer det sådär så är det klart att det låter illa. Fast hur många tolvåringar vill dricka då? det är inte så många, det är väl i 14-15 de flesta börjar dricka och då kan det väl vara bra att lära sig dricka med måtta istället för att allt hamnar i skamvrån och hysch hysch? Jo alkohol skadar kroppen om man missbrukar det såklart, i måttliga mängder gör det ingen större skada. Hur menar du förövrigt varför en 12-åring med sin veckopeng skulle kasta den på sprit?
  • Anonym (Larv)
    Akua skrev 2014-10-03 18:58:10 följande:
    Jag tror du har fel. Om 15 åringar skulle dricka så såklart skull 14 åringar göra det. Och skulle 14åringar göra det så skulle en 12åring som umgicks i samma sällskap också göra det. Ett gäng med 13åingar och två 10årngar...ja då skulle också två 10åringar dö av alkoholförgiftning.

    Vi alla vet att alkohol minskat impulskontrollen och omdömet försämras. Barn är barn och inte fullt utvecklade i konsekvenstänkandet, sätt till sämre impulskontroll och sämre i omdöme och det kan bli en katastrof. Barn har inte fullt utvecklad hjärna och alkohol kan skada uppbyggnaden av den. Ingen vet exakt hur mycket alkohol som krävs för att du helt ska skada den men är det verkligen läge att chansa? Jag rycker inte det.
    Ja du, man kan aldrig veta. Det kommer aldrig att bli någon justering på åldersgränser när det gäller alkohol i Sverige så det finns inte så mycket att diskutera i den här frågan egentligen. Och det är inget jag går och stör mig på hela dagarna heller så det kan vara som det är även om jag tycker att hela den svenska alkoholpolitiken är ett stort skämt. Och så tycker jag att det borde vara billigare så att folk slipper köra ner till Tyskland för att handla.

    LARV!!
Svar på tråden Varför får man absolut inte köpa ut?