Inlägg från: CinnamonGirl |Visa alla inlägg
  • CinnamonGirl

    Kliande hårbotten!

    Har du provat balsammetoden?

    Jag har i 20 års tid haft problem med kliande hårbotten och vad jag trodde var mjäll. Har under de senaste 3 åren dragit ner på schampoanvändandet, och kör i stort sett bara med balsam.

    När jag behöver tvätta med schampo använder jag ett utan sulfater, silikoner och mineraloljor. Det är sulfaterna i schampot som torkar ut.

    Numera kliar min hårbotten bara ibland på vintrarna, men då tar jag lite olja på fingertopparna och masserar in i hårbotten.

    Jag köper ingen tjafsig dyr hårolja i butik utan köper i matbutik eller på hälsokosten och gör min egen:

    1 tsk arganolja
    3 tsk kokosolja
    1 msk olivolja
    1 tsk honung
    en skvätt vatten

    Mängderna kan varieras efter tycke och smak.


    Ingredienserna ska bara smältas samman. Ha en låg temperatur på spisen (jag hade värme 3 av 9). Spelar ingen roll vilken ordning detta dumpas i kastrullen. Allt ska i och smältas samman under omrörning. Häll upp i en skål eller flaska, helt vad du själv föredrar.

    OLJAN ANVÄNDS SÅ HÄR:
    Borsta igenom håret innan du sätter i det. Doppa händerna i oljan och kamma igenom det med fingrarna. På så sätt blir det en jämn fördelning och det blir inte tovor. Borsta igenom håret efter du haft i allt. Ha i både i hårbotten och på längderna! Ju mer desto bättre!

    Om du har långt hår som jag kan du svinga upp håret och lägga en plastpåse över. Knyt den i nacken och snurra sedan upp en handduk över, likt en turban. Låt sitta i 2 timmar. Tvätta sedan håret som vanligt, men med en extra omgång schampo (utan sulfater naturligtvis), för kokosoljan och honungen sätter sig ganska bra.


    Gräv inte en grop åt andra, det kan de göra själva...
  • CinnamonGirl

    Måste bara tillägga att oljan jag gör använder jag som inpackning vid behov, och så sköljer jag ur den och tvättar med schampo. Annars när det bara kliar lite så bara masserar jag in och låter det vara. Perfekt också till längderna om man vill ha lite glans!

    Mitt hår har blivit mycket glansigare sedan jag gick över till att i stort sett slopa schampo och bara ha i oljor i håret.

    Och det har blivit så mycket mera plats i badrumsskåpet sedan jag slutat med mousser och sprayer till håret.


    Gräv inte en grop åt andra, det kan de göra själva...
Svar på tråden Kliande hårbotten!