Inlägg från: Anonym (Döm dig inte så hårt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Döm dig inte så hårt)

    Ångesten, skulden och den konstanta känslan av att man gjorde fel val

    När jag ska fatta viktiga beslut, så vrider jag ut och in på frågan så mycket jag bara kan. Och så småningom brukar set gå att fatta ett beslut. Någon gång har jag fattat ett beslut, men sedan ändrat mig pga att jag inte kunnat släppa känslan av att det var fel val.

    I ditt fall är det ju för sent att ändra sig nu. Det du kan ta med dig är ju lärdomen att du ska aldrig aldrig låta andra påverka dina viktiga beslut, när det är du som måste leva med dem. Och att våga stå upp för dig själv, och göra det som är bäst för dig oavsett vad andra tycker.

    Men som sagt, se det som lärdomar. Hade du vetat det du vet nu, hade du kanske gjort ett annat val. Men det är det som är kärnan i det hela - då, när du skulle välja, visste du inte att du skulle påverkas så här. Nu vet du, och är en erfarenhet rikare. En erfarenhet som du kan ha nytta av resten av ditt liv, för att du vet hur ont det kan göra när man väljer fel.

    Nu påstår jag inte att abort är fel beslut, men det verkar ju inte varit helt rätt för dig...

    Men försök att tänka på att du faktiskt ändå funderade frågan, vägde fördelar och nackdelar, säkert alla som du kunde komma på, och valde abort. Och om du skulle varit i samma situation igen, och bara vetat det du visste då, skulle du antagligen tagit samma beslut igen. Därför är det inte någon större ide att döma sig själv alltför hårt, bara för att man blivit klokare i efterhand...

Svar på tråden Ångesten, skulden och den konstanta känslan av att man gjorde fel val