Inlägg från: Maria 434 |Visa alla inlägg
  • Maria 434

    Lägga ner Bromma flygplats?

    Ingram skrev 2014-10-16 11:31:04 följande:

    Måste hålla med Johan75, är detta i själva verket en tråd för att TS ska få gnälla på flyktingar? det är lite den uppfattningen man får.
    Men jag tycker att det känns som ett bra beslut att stänga Bromma flygplats, det mest logiska vore att satsa mer på Arlanda.


    Problemet är att Arlanda kan inte ta emot flygtrafiken som går på Bromma nu. Det finns inte kapacitet till det, och Arlanda får inte bygga ut flygplatsen.
    Försvinner Bromma så försvinner de sträckor som körs därifrån
  • Maria 434
    Ingram skrev 2014-10-16 12:44:09 följande:
    Det är väl därför man talar om Skavsta?
    Skavsta ligger inte speciellt bra till och dessutom har dom inte kapacitet heller för att ta över hela Brommas flyg.
  • Maria 434
    Missimissi skrev 2014-10-16 13:34:52 följande:
    Ja men det verkar mest vara vissa tider som det kommer bli fullt på Arlanda (dvs morgon och lunch-rusning). Då får man väl helt enkelt höja biljettpriserna/kostnaderna för de tiderna på Arlanda för att försöka få plan att gå lite mer jämnare samt så får Skavsta avlasta ytterligare/byggas ut.

    Ja det ÄR bekvämt med Bromma att man kan dagpendla över hela Sverige men hur sunt är det beteendet egentligen ?? Har man inte råd som t ex företag att bekosta lite dyrare biljetter på morgon/kväll för dagsutflykter får man väl helt enkelt antingen strunta i att ha fysiska möten (många är nog onödiga enligt min erfarenhet) eller så får de anställda sova över en extra natt på hotell .

    -det vore väl t om bra för småkommunerna som Luleå mm att deras hotellnäring tar lite fart?

    Jobbar i finansbranschen och det är väldigt många som far och flyger på ett nästan oförskämt sätt (mot miljön dvs). Om man bor i Malmö kanske man inte ska flyga upp till Stockholm 3 dagar i veckan t ex utan antingen flytta eller försöka lägga möten lite mer koncentrerat ett par dagar och flyga dit/hem på mitten av dagen....

    (inser att jag låter som en miljöpartist nu---huga....)
    Du vet mer om Arlanda än flygplatsen själv märker jag.
    Enligt den information jag har fått från Arlanda på ett seminarium så har dom inte kapacitet att ta över Brommas flygningar.
    Just dagpendlandet är populärt, att du kan åka på morgonen för ett möte på morgonen, försvinner det så försvinner samtidigt inte bara arbetstillfällen från Bromma utan även från andra flygplatser i Sverige.

    Personligen tycker jag att det flygs alldeles för lättvindigt, jag tycker man kan ha telefon/video-möten istället, men det är jag det :)
Svar på tråden Lägga ner Bromma flygplats?