• Anonym (Ledsen)

    Kk kräver abort

    Igår berättade jag för min kk att jag blivit gravid. Vi har använt kondom och ibland pessar kombinerat, men blivit lite si och så med det.
    Han blev först chockad och frågade om jag bokat tid för abort än och om jag vill att han ska följa med för han vill givetvis "stötta mig".
    När jag svarade att jag inte bestämt mig än och att abort känns inte som nåt jag vill så blev han jättearg och sa att det absolut inte är en sån relation han vill ha till mig och att han inte vill ha fler barn (3 sen tidigare med hans ex).
    Jag är helt förstörd och han säger att han inte vill prata med mig förens jag bokat tid för abort.
    Bara gråter och gråter, klarar jag det här? Jag har två barn med min fd, han tvingade mig till en abort för två år sen och jag ångrar det fortfarande.

  • Svar på tråden Kk kräver abort
  • honkie
    Centurione skrev 2014-10-19 10:33:34 följande:

    Ja, det är tråkigt. Även om det inte alltid går så illa som du beskriver.

    Jag tycker att det är fruktansvärt fel att MEDVETET skaffa barn utan far. Genom att ragga någon på krogen, lura en man som man HAR förhållande med men som uttryckligen sagt att han inte vill bli far, eller genom insemination (vare sig det är en ensam kvinna eller ett lesbiskt par). För självklart är pappan superviktig - både för flickor och pojkar.

    MEN när en graviditet redan föreligger, så kommer det in så mycket annat OCKSÅ. Etiska, moraliska, religiösa spörsmål... och inte minst kvinnans känslor. Det ÄR trots allt hennes kropp.

    I det läget förstår jag ändå kvinnor, som vågar tro på sig själva och tro på ödet, och lita på att det ska bli så bra som möjligt för barnet som föds ändå. Som sagt: ALLA barn utan far blir ju inte olyckliga... Det är inte ett optimalt läge, men det finns det ju många andra barn som inte heller har, bara för att de växer upp i kärnfamilj. Alla föräldrar är inte bra bar för det, vissa barn har kamratproblem, vissa har medicinska problem, vissa ligger på gränsen till lågbegåvade och klarar inte skolan...


    Det är just det som är grejen; det har inte gått så himla illa. De lever ganska bra liv och är till synes mycket lyckliga. Men de bär på något de inte förtjänar att bära. Någonstans där inne finns en mörk sorg som gör sig påminnd med jämna mellanrum, ett trauma som format dem.

    För att du ska förstå hur jag tänker kring kvinnans kropp i det hela så kan jag börja med att säga: Avla barn är enligt mig höjden av egoism. Det är utan tvekan det mest egoistiska man kan ägna sig åt. Som blivande förälder är man totalt redo att sätta ett liv på denna jord med en "jag håller tummarna"-inställning. Man är totalt upphängd på det praktiska i sin egen roll som förälder och huruvida man klarar uppgifterna eller inte, läs själv vad du skrev om tandborstning och frukost. Frågeställningen förblir i det praktiska facket och klarar man av uppgifterna så har man lyckats i sin föräldraroll. Sjukt.

    Med det sagt så menar jag inte att föräldraskap är dåligt eller att folk ska sluta producera barn. Jag vill bara lyfta fram att oavsett vad mannen känner så begår kvinnan världens absolut mest egoistiska handling med väldigt simpla anledningar såsom " min kropp, mitt val". Längre än så tänker man sällan och det är så otroligt sorgligt. Man är redo att totalt förstöra ett barn genom olika trauman endast för att man som drömmande förälder "vill ha barn". Man kastar tärningen och hoppas på det bästa för att man själv vill.

    Såååå visst, det är kvinnans kropp och det är ta mig fan hennes jävla skyldighet att tänka i fler än de praktiska "borsta tänderna"-banorna innan hon tar ett så pass stort beslut.

    Inget illa mot dig, du är knappast ensam om dina åsikter.
  • honkie
    Donum skrev 2014-10-19 10:50:45 följande:

    Jag förstår inte. Menar du att det är fel att man får avstå sex alt. sterilisera sig om man absolut inte vill ha barn?

    Jag tycker att det är helt riktigt. Biologin ser liksom sådan ut. Det kan varken du eller jag göra något åt.

    Eftersom han har valt att ha vaginalt sex trots att han rimligen förstår att det kan leda till att han blir förälder så får han väl ta ansvar för det valet?

    Jag tycker inte att det oavkortat går att hävda att det är ansvarsfullt att göra abort eller överge sin avkomma. Det får nog anses som otroligt situationsbetingat och inte som någon generell regel.


    Då börjar vi om från början och denna gång frågar jag rakt ut; Menar du att det bara är män som bör avstå sex och sterilisera sig om de inte vill ha barn eller tycker du att kvinnor bör göra samma sak?
  • Psychopath

    Haha.... ganska säker på att det inte är för "barnets bästa" att bli aborterat. Tankevurpa much?


    Anonym (lm) skrev 2014-10-19 09:39:44 följande:
    Exakt! Men nu är vi på FL, här är kvinnan och hennes vilja i fokus. Allt annat som sunt förnuft och att sätta barnets bästa i första hand är sekundärt.

    Bli inte förvånad om ditt inlägg tas bort med motiveringen att det är kvinnoförtryckande.
  • IsaStardust
    Anonym (Karlslok!) skrev 2014-10-19 10:13:59 följande:

    Din kk har ingen som helst rätt att kräva abort av dig!

    Abort är en rättighet vi kvinnor har! Det är inte vår skyldighet!

    Blir så arg varje gång en feg jävla karl försöker hävda abort som sin rätt och tvinga tjejen till det.

    Nä, stå på dig ts! Du har ingen som helst skyldighet att göra abort mot din vilja!k


  • IsaStardust
    Psychopath skrev 2014-10-19 12:05:06 följande:

    Haha.... ganska säker på att det inte är för "barnets bästa" att bli aborterat. Tankevurpa much?


  • IsaStardust

    att abort är för barnets skull är en lögn som används av egoistiska ynkryggar till män som vill känna sig lite bättre, och av veka kvinnor som måste inbilla sig det för att klara av att genomföra aborten. innerst inne vet alla att abort är något egoistiskt. 

    jag gillar inte abort, och skulle aldrig göra en själv, men jag har vänner som gjort abort, och jag respekterar dem och deras val, men de har då aldrig kommit med den lögnen för att förklara sig, då hade jag tappat respekten direkt.

  • Donum
    Anonym (kall) skrev 2014-10-19 11:00:45 följande:

    Och med ansvar menar du tvinga sig till umgänge med barnet?


    Med ansvar så menar jag att man inte överger sin avkomma även om man inte hade planerat den.
  • Donum
    honkie skrev 2014-10-19 11:53:13 följande:

    Då börjar vi om från början och denna gång frågar jag rakt ut; Menar du att det bara är män som bör avstå sex och sterilisera sig om de inte vill ha barn eller tycker du att kvinnor bör göra samma sak?


    Nej, det förstår jag inte var du har fått ifrån. Alla som väljer att ha vaginalt sex väljer samtidigt att ta risken att bli förälder.
  • Anonym (Ledsen)

    Vi var visst mer än kk! Med det menar jag inte att vi hade ett förhållande utan att vi var väldigt nära vänner och det var vi i flera år innan nåt hände mellan oss!

  • Anonym (J)

    Vad ska du säga till barnet en gång ? Vill du ha ett barn med någon som inte vill ha en riktig relation / förhållande med dig , visst du kanske har tur att kk blir mer men sannolikheten är inte stor, samt redan klargjort att han ej vill ha den slags relation med dig .

Svar på tråden Kk kräver abort