• Tow2Mater

    Hur kunde Plymothbröderna få starta en friskola?

    Varfor inte? Det är bara att de åtgärdar bristerna som framkommit.

  • Tow2Mater
    Ogago skrev 2014-10-20 17:10:30 följande:
    Jag fattar inte det heller... Sekter med programmerande undervisning är skadligt för barnen.
    Vilken 'programmerande undervisning' har de bedrivit/ bedriver de?
  • Tow2Mater
    Anonym (trött) skrev 2014-10-20 17:18:10 följande:
    Om de helknäppa kvinnofientliga Plymouthbröderna får starta skola så är det klart muslimerna också ska få. Alla som vill ska tydligen få förtrycka sina barn.
    Hur har Laboraskolan och foräldrarna till eleverna där fortryckt dem i skolan?
  • Tow2Mater
    Anonym (trött) skrev 2014-10-20 21:02:15 följande:
    De anser att kvinnan alltid skall vara underordnad mannen, och det går igenom i undervisningen i skolan. Det har till och med skolverket fattat.
    Vad i deras undervisning visar att de lär barnen att kvinnan alltid skall vara underordnad mannen? Att de inte 'arbetar aktivt för att motverka traditionella könsroller' betyder ju inte alls det.

    De ville ha en egen skola pga foräldrars vision var att en mindre skola med små klasser säkerställer god ordning, effektiv inlärning i en lugn arbetsmiljö samt goda möjligheter att på ett tidigt stadium motverka våld, mobbning, droger, m m.(se deras hemsida). Vem vill inte det for sina barn? Fler foräldrar borde starta egna skolor!
  • Tow2Mater
    Paulina P P skrev 2014-10-22 08:45:02 följande:
    Jag tycker att det är lika illa vilket religiöst samfund det än är. Jag har för mig att vänsterpartiets ungdomsförbund försökte starta en friskola byggd på marxistisk grund (för att testa Skolverket) men de fick nej. Märkligt. Övertygelse som övertygelse liksom.
    Det var SSU (2004), och de hade brister och asokan avslogs därfor, precis som de gor for andra som har liknande brister.

    "SSU centralorganisation lämnade redan 2004 in en ansökan om att få starta socialistisk friskola.
    - Vi kunde inte godta den ansökan eftersom man gjort egna kursplaner som saknade allsidighet. En friskola måste uppfylla de allmänna målen som gäller alla skolor i landet. Det är fullt möjligt för en politisk organisation att driva en friskola men liksom de religiösa friskolorna måste undervisningen vara allsidig och saklig. I tillvalsämnen kan man välja att ha en religiös eller politisk inriktning, säger Anna-Maria Koci på skolverket."
    www.gp.se/nyheter/sverige/1.187875-ssu-vill-starta-friskola
  • Tow2Mater
    Mrs Moneybags skrev 2014-10-22 14:52:51 följande:

    Det bästa vore att skolor var fria från religion och att folk fick utöva sin religion hemma. 


    Men då skulle inte skolorna vara speciellt oppna for skilda uppfattningar, eller ge barnen stod och uppmuntran i att våga uttrycka sina åsikter, eller framhålla betydelsen av personliga ställningstaganden.

    Varfor skulle just den religiosa biten som kan vara mycket viktig for en del barn tryckas undan i skolan, medan andra barn kan få stod och uppmuntran i sina uppfattningar och ställningstaganden? Det skulle verkligen vara diskriminering.
  • Tow2Mater
    Mrs Moneybags skrev 2014-10-22 15:03:39 följande:
     Man kan ju ha söndagsskola osv där barnen kan umgås med andra barn som tillhör samma samfund eller sekt då i detta fallet.
    Ja, eller så integrerar man det tex  i skolan efter att kursplanen är uppfylld. Vad anser du är den stora skillnaden där? Som forälder ska man ha rätten att välja utbildningsform for sina barn, och den är redan alltfor mycket begränsad i Sverige.
  • Tow2Mater
    Anonym (kristen friskola) skrev 2014-10-22 15:03:12 följande:

    Så vad ska man säga..? Jag fick mycket bra grunder och betyg i alla "vanliga" ämnen (matte, svenska, språk m.m.), men väldigt bristande kunskap när det rörde andra grejer. Jag önskar att jag fick gå på en kommunal grundskola istället.


    Så att du skulle fått bristande kunslkaper inom alla områden...?

    Brister i undervisningen kan finnas i alla skolor. Med internet idag kan man anta de flesta i åk 7-8 iallafall kan kompensera en hel del på egen hand. Och har du fortfarande inte, som vuxen (?), kunnat och klarat av att komplettera dina kunskaper om evolutionsteorin, hade din skola andra mycket allvarligare brister än att inte lära ut om den tillräckligt.
  • Tow2Mater
    Anonym (kristen friskola) skrev 2014-10-22 15:10:43 följande:
     Man blir helt isolerad från alla människor som inte lever under samma religiösa regler.
    Knappast. Men en liten risk finns. Precis som att risken finns att i en "vanlig" skola kommer inte barn i kontakt med religiosa barn alls (eller vuxna), och eftersom de inte umgås med "såna" på fritiden heller, kommer de få en skev bild av verkligheten och mycket svårt att hantera samspelet sen i verkliga livet med religiosa människor, och människor av andra åsikter och tro.
Svar på tråden Hur kunde Plymothbröderna få starta en friskola?