• j940

    Ge ersättning på heltid till nyfödd

    Jag "gav upp" efter ca 1 vecka. Jag hade också amningsnapp, tyckte det va krångligt och jobbigt, kände mig även jätte låst. Men jag försökte amma, men jag mer eller mindre grät varje gång han ville ha mat för han verkade aldrig helt nöjd också kunde det ta upp mot 1 timme ibland. Så då testade jag ersättning och vilken LÄTTNAD! Jag mådde betydligt mycket bättre, han mådde bättre och att sambon kunde hjälpa till mer.

    Visst att amning är det bästa, men huvudsaken är ju att dom får mat i sig och mår bra. Jag var också jätte rädd över vad folk skulle säga,men man kommer över det. För jag vet vad som funkar bäst för oss och vad vi mår bra över. Och för alla funkar inte amningen, så vad är bäst, amma och må piss eller ge i flaska och må bra? jag valde det sista som sagt ;)

    Jag tycker att det nästan är bättre att ge i flaska, för då kan pappan hjälpa till och man kan ta dagar som man får sova ut osv, också får dom en närmare kontakt. Man behöver inte vara lika "låst".Och man får närhet o sånt, det oroade jag mig mycket över men jag söker ögonkontakt o håller i hans hand oftast. Så man glömmer det man oroade sig för, så gör det som känns bäst för er o skit i vad andra tycker! oavsett vad du väljer så är det de rätta :)

Svar på tråden Ge ersättning på heltid till nyfödd