Inlägg från: mamaG |Visa alla inlägg
  • mamaG

    Vi som inte känner att vi passar in i de andra gravidtrådarna!

    En tråd för oss som är gravida, men inte känner att vi riktigt passar in i de andra gravidtrådarna av olika anledningar. Till exempel:

    För oss som inte kallar livmodern för "tjejmagen"

    För oss som inte kallar sex för att "mysa"

    För oss som inte bryr oss om vilket kön vi väntar, och som inte kommer att inreda barnrum eller storhandla blå/rosa kläder beroende av kön, och som kanske har en lite mer feministisk livsapproach

    För oss som kanske inte är lika maniska med "nej nu är jag inte illamående längre, jag kanske får missfall!"

    För oss som kanske känner oss lite äldre, tröttare och gnälligare än genomsnittlig familjelivsmedlem

    För oss som är öppna, frisinnade, icke-rasistiska, icke-sexistiska, icke heteronormativa.

    Finns det fler?

  • Svar på tråden Vi som inte känner att vi passar in i de andra gravidtrådarna!
  • mamaG

    Jag kan börja. Är 33, väntar andra barnet nån gång i början av juni 2015. Är trött, illamående och väntar på VUL för att se hur långt gången jag är. Bor i mindre ort i Småland utan att vara vare sig gift (är sambo) eller religiös, och det är en utmaning här i bygden.

  • mamaG

    Hej men vad skoj att några känner igen sig litegrann! Nä, man måste inte passa in på allt ovan, men gärna nåt av det. Och självklart får en vara orolig för ev missfall, men ibland känns de där andra grupperna som att folk jagar "graviditetssymtom" och liksom tävlar i vem som känner mest. Det är så konstigt!

    Min unge blir två om nån vecka. Han är en liten galning och snackar konstant nu. Idag berättade han att han vill bli en kyckling när han blir stor. Om det gör honom lycklig så!

    Hehe, nej, jag sjunger inte och berättar inga sagor och pratar inte med magen. Det känns rätt konstigt. Gjorde inte förra gången och kommer troligen inte att göra nu.

    Imorgon bitti är det dags för ett vul för att se hur långt gången jag är. Har man en menscykel som är mellan 18-45 dagar är det svårt att veta..

  • mamaG
    marreparre skrev 2014-10-22 22:30:58 följande:

    Hej behöver lite råd blir knäpp på min kropp!

    Hade min mens den 12/9 som vanligt i 6 dagar.

    Men sen den 3 oktober fick jag blödning i samband med samlag denna blödning varade från 3-6 oktober och var liten ( klarade mig med troskydd) , jag har aldrig fått mellanblödningar innan.

    sedan kom min mens den 13/10 och varade till 22/10 vilket är 9 dagar och de är väldigt konstigt. Jag har även mensvärk fortfarande, av någon anledning.

    jag har ingen könssjuktdom då jag kollat upp de. och jag hade som sagt samlag senast den 3 oktober då jag fick blödningen.

    Har någon av er vart med om detta tidigare? och isåfall vad kan de vara .

    tacksam för svar :*


    Och du är gravid nu? Eller? Alltså mellanblödningar är väl eg inget ovanligt, men ring gyn om du är orolig..
  • mamaG

    Åh vadkul med så många här. Ska vi göra en lista?

    Jag gjorde vul imorse och var bara i v 5+5, så ingen brådska med kub eller så. Så himla knepigt när menscykeln är så ojämn. Men visst är det ett litet embryo där inne o ch tro fan det så illa jag mår. Förra graviditeten var ett litet helvete med illamående till v 21 och foglossning som satte igång redan i v 14. Var sjukskrivenhalvt från v 23 och helt från v 30. Håller tummarna för ett litet mirakel att jag ska må som en stjärna den här gången. Har rätt rejält svårt att identifiera mig med de gravida som säger att de aldrig mått bättre.

  • mamaG
    regnbågsfärgad skrev 2014-10-24 14:34:51 följande:

    Får jag hänga med här?

    Är 29, väntar mitt och min frus tredje barn, bor i Sthlm.

    Är sjukskriven för foglossning och illamående och har varit det i snart två månader och kommer väl antagligen vara det tills det är dags att föda i början av februari. Är jätteglad för barnet men hycklar inte med att jag mår skit! Så får man inte alltid säga för det finns alltid någon som gäääääärna skulle må som jag mår för att få barn....


    Åh jag känner med dig! Är det du som burit de andra barnen och hade du i så fall lika mycket foglossning då? Och joooo, man får visst gnälla! Smärtan försvinner ju inte bara för att man "borde" vara överlycklig och sprudlande!
  • mamaG

    Åh dont get me started on amning alltså. Skitbra och underbart för dem det funkar för. För mig var det mest ett litet helvete. Ungen ville bara ta vänster bröst och bara med amningsnapp. Ville dessutom äta ca 40-45 min, pausa en timme och sen lika länge igen. Dygnet runt. Och blev inte mätt pga att mitt ena bröst inte lyckades producera mjölk nog de korta stunder det fick vila. Pumpa höger funkade inte. Jag bölade i två månader ochgav sen upp och började helflaska. Huuu. Den här ungen får nog inte amma alls. ..

  • mamaG

    nej, men vilken bra trådstartare jag är som bara fullständigt ignorerar tråden i över en vecka. Cool skyller på sånt fruktansvärt illamående och kräkningar som gjort mig helt sängliggande senaste veckan. jättekul, särskilt som vi fick huset fullt med folk då ungen passade på att fylla två. knaprar lergigan comp för glatta livet, men ser knappt nån bättring alls. skulle ha börjat ett nytt jobb i måndags (eg samma jobb, samma myndighet, men på annat kontor, men ja, ni fattar) och fick sjuka mig första dagen. hurra! 

    är hursomhelst i vecka 8 nu. gjorde tidigt VUL för att fastställa då min menscykel är så knepig. mår kass. än så länge ingen foglossning, peppar peppar. förra gången var jag sjukskriven nästan halva graviditeten och blev till slut igångsatt för att jag hade så svårt att röra mig. hu. 

    någon frågar efter bm-lista. visst! kan inte alla som läser här posta ett inlägg till med planerad bf så kan jag sammanställa! så många som skrivit i tråden nu att jag inte vet vilka som är kvar!

  • mamaG

    Men vad trevligt att den här tråden levt vidare trots en så urusel person till TS. Jag har de senaste veckorna bara bara kräkts. Är nu i v 12 och har gått ner 4,5 kg. Har visserligen en del att ta av sen tidigare, meeen fy fan för detta. Igår och idag börjar det lugna sig lite, peppar peppar. Ska försöka läsa ikapp alla inlägg här!

  • mamaG

    Min förra är född 1 november och till honom hade jag tjock åkpåse (Brio, den följde med vagnen), mössa, varm tröja och halsduk. Hade även varmfodrade strumpor i ull. Vanliga byxor på underkroppen. Han var aldrig kall. Hade fleeceoverall som han fick ha när han var i bärselen. Han var nästan för varm ibland och det är ju inte bra för spädisar, om man följer råden gällande PSD och så.

  • mamaG

    Vi hade inte heller outat. Tänkte vänta länge med att säga nåt på tvååringens förskola, men den lilla skvallerapan kan man ju inte anförtro nåt! ;) Berättade för honom att mamma har en bebis i magen, eftersom han vsr tvungen att följa med till mvc sist. Det tog en dag, sen hade han berättat för alla pedagogerna. ;)

    Men nä, vad taskigt att säga så. En kan ju börja undra när folk är inne på sitt femtonde, men nedlåtande kommentarer kan man ju skippa!

  • mamaG

    Min läkare säger att enstaka alvedon inte alls är farligt, men att man inte vet effekterna av regelbundet intag.

    Ska nämnas att jag åt massvis med alvedon, då det ordinerades maxdos mot foglossningen, under min förra graviditet, och den ungen är det inga fel på..

  • mamaG
    finskaflikkan skrev 2014-12-05 11:52:38 följande:

    Lång historia kort: Har en son på 6år, en dotter som föddes 2011mars men som dog 2011 april 2 månader gammal i rs virus. Sen dess haft 7 st mf före v7-8, är nu gravid igen för 10e gången och är i v.9 har sett räkan 2 ggr och den har levt och mått bra hittills. 

    Trots jag blir glad oavsett vad de blir s¨länge bebis lever finns en liten önskan om en tjej..

    Är 31år. gift med H sen 2012 men vi har gängat sen 2006 mars så snart i 9år sammanlagt.

    Enda symptom jag har är extremt onda bröst, hungrig och sugen på mat och sött och salt hela tiden i princip..

    Ja vart lite lågt iaf men hoppas de är okej att jag e med här iaf  


    Jäklar vilken tuff resa du varit med om. Håller tummar och tår för att det ska gå bra för dig!
  • mamaG

    Åh, stackars dig Lejonhierta. Känner igen I alla fall det där med foglossningen från min förra graviditet. Var halvt sjukskriven från v 19 och helt från v 28 - med kryckor. Det var fruktansvärt. Har du tens? Det hjälpte mig lite. Kunde bara ta citodon till natten då jag blev så oerhört trött av dem, så fick knapra alvedon dagtid och bara bita ihop. Mot slutet fick min sambo komma hem från jobbet på lunchen för att hjälpa mig till toaletten. Blev till slut igångsatt på beräknat förlossningsdatum för att jag mådde så kass. Jag har psoriasisartrit som troligen gjorde foglossningen värre än vanligt.. fasar för att det ska bli så den här gången också. Är ju än så länge bara i v 13...

Svar på tråden Vi som inte känner att vi passar in i de andra gravidtrådarna!