Inlägg från: Anonym (Mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamma)

    Den ena vill flytta men inte den andra

    Hur löser man det?
    Vi har två barn, äldsta börjar skolan nästa höst.
    Vi har läääänge pratat om att flytta utomlands och nu har jag blivit erbjuden ett riktigt drömjobb! "Problemet" är att detta finns i Australien.
    Maken säger nu att han inte vill flytta, fast han för bara några dagar sen pratade om hur less han är på Sverige och vill flytta. Han kollar efter jobb i USA, dit är dock inte jag så sugen på att flytta, men får han jobb så givetvis skulle jag överväga det och åtminstone ge det en chans.
    Hans anledning är att Australien är "för långt bort och man kan inte bara ta ett flyg hem när man vill". Hur hade han tänkt sig att vi skulle åka dit? Simma?
    När jag påpekade att det inte är en dröm att flyga till USA heller så sa han att det är en annan sak, vad skillnaden är fick jag inget svar på.
    Nu står vi och trampar och vet inte hur vi ska lösa det här, jag tycker det känns orättvist att han vägrar på ren princip, bara för att han är så fixerad vid USA och jag hade följt med honom om det var han som fått jobb, men tydligen är det inte ömsesidigt.

    Hur gör man? Det här jobbet är en dröm och landet i sig känns också som det skulle passa oss. Visst är det lite trist att det är så långt ifrån släkten, men det är ju samma sak för mig, det är inte bara han som "lämnar sin" som han får det att låta.

  • Svar på tråden Den ena vill flytta men inte den andra
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Gunde) skrev 2014-10-22 17:53:29 följande:

    Finns nog ingen annan lösning än att det blir som han vill. Hur ställer du dig till det?


    Det ser inte jag direkt som en lösning.. 
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Svårt) skrev 2014-10-23 17:54:35 följande:
    Näe, det är väl inte riktigt en lösning men om han vägrar kan du ju inte bara ta barnen och åka. Svår situation.. Hur länge tänkte du att ni skulle bo där? Hur lösa det med skola för barnen? Vad skulle mannen göra där? Kanske du måste lägga upp ett helt liv och visa att det kanske blir hur bra som helst. Hem kan man alltid flytta..
    Han förväntar sig ju att jag ska haka på om han får jobb Obestämd
    Flyttar vi så är det ju för att stanna, förutsatt att vi trivs. Barnen skulle gå i skola där, precis som de skulle ha gjort i USA eller här.
    Han skulle söka jobb, precis som jag skulle få göra i USA.
  • Anonym (Mamma)

    Jag kommer inte flytta ifrån barnen! Aldrig!
    Han kan flyttas både till USA och Australien med det jobb han har nu, men för tillfället finns inga tjänster han är intresserad av.
    Jag vägrar bli hemmafru.
    Barnen pratar redan engelska, så det är inga problem.

Svar på tråden Den ena vill flytta men inte den andra