• Fanny b

    Diskussionen med väninnan idag....

    Vanillaextract skrev 2014-10-22 21:37:39 följande:

    Att vara neutral betyder inte att man måste förneka fakta och låtsas som att det är vettigt att tro på fantasifigurer och sagor.


    Jag håller inte med om det. För jag håller med ts i detta fall, om man vill vara neutral inför religion när man pratar med sina barn så är man inte det om man säger att denna religion är påhittad.

    I ett större perspektiv så tror jag också på att inte i onödan påverka sina barn med egna åsikter för att barnen själva ska uppmuntras till att tänka själv, och inte bara mamma/pappa gillar inte x, så därför gillar jag inte x. Detta kan sedan leda till att min kompis z gillar inte sak/vän y, så därför gör jag det inte heller. Eller kompis a tycker si och så, därför gör jag samma sak. Givetvis behöver inte bli så men jag tror på att lära barn att i en tidig ålder uppmuntras att tänka själva och inte bara lyssna på andra.
  • Fanny b
    Vanillaextract skrev 2014-10-22 22:24:21 följande:
    Nej jag tror inte, jag vet. Religionerna har blivit felbevisade om och om igen. Alla som lyssnar på vetenskap(du vet, riktig fakta) vet detta. Sen om en eller en miljon människor väljer att ignorera detta så får dom det men faktan slutar inte vara sann för det.
    Som jag ser det kan inte vetenskapen bevisa att religion inte finns för det som troende upplever/tror kan inte mätas på ett vetenskapligt sätt. Det finns frågor som vetenskapen inte kan förklara.
Svar på tråden Diskussionen med väninnan idag....