Inlägg från: jenny7906 |Visa alla inlägg
  • jenny7906

    BoKlok radhus o kedjehus

    Vart bor ni nu TS? Vi bor i ett BoKlok radhus med samma planritning.

  • jenny7906

    Alltså vi bor i ett sånt radhus enligt planritningen 108kvm. Flyttade in nybyggt juni -13. Det är ett kanthus och vi har bara en grannen på ena sidan. Vi har endast hört grannarnas ungar när dem leker inte nudda golv.

    Bra isolerat är det väl men själva värmesystemet funkar väl sådär och det är alla 23 husen överens om här..

    Men det sitter en sensor på utsidan av huset vilken i sig reglerar hur varma elementen på övervåningen kan bli men det funkar ju sådär.. Elementen har stått på fullt i en vecka nu utan att det blir varmt...

    Det har varit mycket fel som upptäckts på efterbesiktningen för samtliga hus här. Vi upptäckte efter ett år att golvet lutade i en hörna så vi fick ta ledigt ett par dagar och åka hemifrån så byggföretaget kunde komma hit och riva upp golvet och jämna till betonggrunden...

    Vi är nöjda med huset annars.

  • jenny7906

    Vi gick och tittade in i huset under tiden det byggdes och jag blev väldigt orolig över det lilla vardagsrummet. Men vi har hittat nr möblering som funkar för oss, liten soffa med 4st sittplatser och sen två stora fotpallar som man kan flytta runt och använda som extra sittplats.

    Men annars blev vi väldigt överraskade över hur luftigt huset kändes, speciellt köket dör vi har ett extra stort 6-manna bord och ändå har gott om plats över.

    För mig är det viktigt med ett extra rum (sy,kontor,gäst) så när barn nr 2 kommer och har hunnit blivit 1-2år så kommer vi att leta större hus.

    Men flera av våra grannar bor som 2-barnfamilj här utan problem.

    Det är ett ekonomiskt boende :)

  • jenny7906

    Alla fel har fortfarande inte blivit åtgärdade, men det är inga akuta.. Men såklart man hade önskat 1,5 år senare att det skulle vara avklarat...

    Förrådet isolerade vi innan första vintern men vi har endast utegrejer där såsom vinterdäck, pulka, cyklar, krukor, krattor etc. Men annars har vi förråd under trappan, lite på vinden och sen har vi ju ett rum som används som kontor/gästrum så ovanpå hyllorna där står alla bebisgrejer (liggdel, babyskydd, gravidkudde och andra större grejer.

    Men vi har inte mycket grejer som bara står.

  • jenny7906

    Japp vi bor i radhus, nej det stämmer att vinden inte är byggd för att förvara grejer i men när man klättrar upp för stegen så är det en liten bit framför trapphålet som är täckt med "golv" så man kan skjuta in några kartonger där, plastgranen bl a :)

Svar på tråden BoKlok radhus o kedjehus