Inlägg från: Anonym (Vilsen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vilsen)

    en abort för barnens skull?

    Jag har hamnat i en situation jag inte velat hamna i. Jag är gravid, oplanerat och i en väldigt dum tidpunkt.

    Jag har två barn sedan tidigare dom är rätt aktiva och älskar att vara ute och göra saker.

    Jag överväger abort då jag redan nu i vecka 5-6 känner av foglossningen. Ska mina barn bli "drabbade" för jag vill behålla men risk finns att jag mår skit?

    Sedan ärndet ekonomin som spelar roll, jag och sambon har ingen topplön men vi får det att funka, hur blir det med en till? Mer utgifter. ..

  • Svar på tråden en abort för barnens skull?
  • Anonym (Vilsen)
    Anonym (Stjärna) skrev 2014-10-23 19:42:48 följande:

    Tycker du ska behålla barnet. Tror inte dina andra barn kommer bli så drabbade, inte mer än hos andra par som skaffar mer än två barn.

    Kan du inte prata med dina barn och förklara hur läget är?, för det verkar inte så i din trådstart.

      Att vara gravid är ingen dans på rosor jämt men inte ska du ta bort barnet bara för att de barnen du har inte kommer få din uppmärksamhet till 100%.


    Dom är rätt små båda två. min stora var bara 4 månader när jag blev gravid med nr 2 så vet inte riktigt hur det är att vara gravid med två aktiva barn. Hade rätt mycket problem med foglossningen när jag väntade tvåan men då kunde jag ju vila och ettan var ej så krävande.
  • Anonym (Vilsen)
    Loriyana skrev 2014-10-23 20:05:07 följande:

    Men det låter på dig som om du funderar på abort för att du oroar dig över hur du ska orka med fler barn och INTE för att du vill dina barns bästa. Detta är helt ok. Vi lever i Sverige, du kan göra abort av vilken anledning som helst. Men snälla du, skyll det inte på barnen..det kommer ingen att må bra av. 


    Jag funderar på hur jag ska orka med barnen som gravid med foglossning. Fler barn hade varit en självklarhet om det inte vore för hr jag mår som gravid.
  • Anonym (Vilsen)
    Anonym (Stjärna) skrev 2014-10-23 21:36:53 följande:

    Ok, men om ni inte vill bli gravida så skydda er med preventivmedel, dubbla skydd är säkrast. Då slipper ni hamna i den här situationen igen.

    På min efterkontroll hos BM, var preventivmedel en av de viktigaste frågorna.


    Fast skydd har vi haft. Tagit minipiller.
  • Anonym (Vilsen)
    Loriyana skrev 2014-10-23 19:17:51 följande:

    Jag har själv fem syskon och är otroligt tacksam över att mina föräldrar inte tänkte som du. Helt ärligt så har jag, sedan jag börjat läsa FL, verkligen börjat uppskatta mina egna föräldrar mer och det går inte en dag utan att jag tackar dem över att jag finns (är tredje barnet) och att mina yngre syskon finns. De tittar på mig som om jag vore tokig ;) För dem var det alltid en självklarhet att behålla och älska varenda barn de fick och de såg det också som en självklarhet att syskon är en av de bästa gåvorna man kan ge sitt barn.

    Antar att jag helt enkelt hade jävligt tur!


    Jag har tre syskon och för mig har det nästan varit självklart att man har 4 barn eftersom jag är uppvuxen så MEN min mamma säger själv att om hon hade mått som jag gjort när hon varit gravid hade hon aldrig skaffat fyra. Hon har haft lätta graviditeter och mått bra fram till förlossningen.
Svar på tråden en abort för barnens skull?