Inlägg från: Blåklocka |Visa alla inlägg
  • Blåklocka

    Tips önskas ang. barn som har svårt att prata om känslor

    Jag tycker att Natulcien säger kloka ord. Men sedan så är barn olika också! Och försöker man för mycket, så får det motsatt effekt. Det jag tycker att ni kan göra är att be ert barn "sätta ord" på känslor i helt andra sammanhang. Alltså inte när han har gjort något dumt på dagis, då tror jag bara att han känner sig trängd och det är lätt att hamna i ett försvarsläge. 
    Fråga honom i helt andra situationer hur det känns tex om man inte får vara med och leka, hur det känns om någon slår på en osv Fråga också hur det känns när någon hjälper en, när någon delar med sig, när någon frågar om man vill vara med och leka osv.
    På så sätt lär han sig också att beskriva känslor och kan kanske lättare kommunicera ut dessa sedan. Det är inte så lätt för en fyraåring att alltid sätta ord på känslor och sådant som har hänt.
    Fråga honom också om hur han tror att det känns för dig om någon slår på dig, om någon ger dig presenter, om någon hjälper dig, om någon inte låter dig vara med osv. Och beskriv sedan själv hur du känner.

Svar på tråden Tips önskas ang. barn som har svårt att prata om känslor