• Anonym (cea)

    skulle ni säga något om att ni reser bort eller strunta i att nämna det till dagis

    jag ska på en resa och kommer ha barnen på förskolan som vanligt de här två dagarna. Vårt dagis verkar ha den här regeln att man inte får ha semester och ha barnen på förskolan ändå.
    Jag kommer inte ta ut semester utan fast jag är ledig, alltså inget avdrag på lönen utan tar ut tid jag har för ett projekt jag rotar runt själv med tider kombinerat med flex jag tar ut.
    Just nu känner jag spontant att jag bara åker, reser en del i jobbet också så egentligen kanske de inte ens tänker på det och om det gör det och frågar. Tja vad har ni sagt om ni gjort liknade?

  • Svar på tråden skulle ni säga något om att ni reser bort eller strunta i att nämna det till dagis
  • Anonym (cea)
    Anonym (Bill) skrev 2014-10-25 13:15:33 följande:
    Så du tänker tala om för förskolan att du ska ut och resa fast du vet att de inte tillåter det? Hur ska de kunna fråga om de inte vet om att du är borta? 
    min fråga är om någon här gjort det och vad de sagt om de sen fått reda på det?
  • Anonym (cea)
    LaLola skrev 2014-10-25 13:24:17 följande:
    Är det jobbrelaterat?
    nej, men jag kommer jobba lite ändå. Men det är inte en jobbresa trots att jag inte har avdrag på lönen.
  • Anonym (cea)
    Anonym (***) skrev 2014-10-25 14:09:36 följande:

    Brukar du alltid hämta, eller gör pappan det också?


    Både jag o pappan hämtar och lämnar, det är ingen vecka som är den andre lik.
  • Anonym (cea)
    Alexi skrev 2014-10-25 16:14:20 följande:
    Förskolan behöver ju inte veta något eftersom pappan hämtar och lämnar som vanligt men barnet måste ju veta att du är bortrest så det är ju bara säga att du ska på jobbresa.
    ja det kanske helt enkelt är bäst. Det är två dagar bara det handlar om o troligen tänker inte ens personalen på det.
  • Anonym (cea)
    Anonym (feleller?) skrev 2014-10-25 19:55:29 följande:
    Egentligen är det fel, är du ledig ska du ta dina barn, det förstår jag varför det är bestämt. Men samtidigt kan du aldrig ta en långweekend med maken eller en väninna förrän barnen är i skolåldern och de är i skolan dagtid och sedan hos mor/farföräldrar. Annars är man i behov av barnvakt dagtid också i flera år. Finns med andra ord aldrig utrymme...
    Men resa kanske man ska göra sedan om man inte kan lösa det med barnvakter..
    Om du "åker dit" och de vet sanningen så får du nog uppriktigt be om ursäkt och skämmas, tyvärr..
    det skulle liksom bli märkligt om maken hemma måste ta ledigt och vara hemma med barnen då han egentligen inte har behov av att inte jobba. Det är väl bättre att vi tar ledigt tillsammans i sommar när dagis också vill att vi har barnen hemma helst?
  • Anonym (cea)
    Åsan skrev 2014-10-25 21:48:56 följande:
    Det har jag gjort. En hel vecka. Mamma fyllde 60 så vi åkte till gran canaria. Pappan hämtade och lämnade som vanligt. Frågade inte ens dagis utan bara gjorde det. De sa inget heller.
    nej troligen kommer de inte märka något men det finns ju en viss risk att barnet säger något som får dem att förstå att det inte är en vanlig jobbresa.
  • Anonym (cea)
    Åsan skrev 2014-10-26 12:12:51 följande:
    Ja antar min son säkert sa nåt. Han var 5 år då. Men de sa ändå inget.
    ja jag tar nog den "risken" vad säger man, det är bättre att få förlåtelse än tillåtelse. Säger det något sen så säger jag bara att jag trodde det var ok eftersom pappan var hemma och jobbade.
  • Anonym (cea)
    nokla skrev 2014-10-26 12:20:18 följande:
    Men det är ju den som har barnet just då vars arbetstider gäller. Om jag har barnet hämtar jag när jag slutar jobbet. Om min man har barnet hämtar han när han slutar jobbet. Om jag och min man reste bort och lämnade barnet till morfar så hämtar morfar när han slutar jobbet. Jag hade bara sagt att jag kommer vara bortrest och mannen hämtar/lämnar och kontaktas om det är nåt under de dagarna. Eller har eran förskola förbud mot att lämna över ansvaret för barnet till varann/barnvakt också?
    nej egentligen är det inte så i de flesta kommuner. Man har alltså inte rätt att ex låta mormor passa barnen medan man själv åker på semester och då ha barnen på förskola. Ska man hårdra det skulle alltså min man behöva ta semester de här två dagarna jag åker bort.
  • Anonym (cea)
    Åsan skrev 2014-10-26 12:25:02 följande:
    Ja vi är så "skötsamma" annars. Hämtar i tid, fuskar aldrig etc.

    Och när min mamma fyllde år så bjöd hon oss barn på en utlandsresa (hon ville åka just när hon fyllde när det var mörkt o trist i sverige) Tror de hade överseende med det.

    Hade som plan att bara spela dum om de frågade. Att jag inte ens hade tänkt tanken att det inte vore ok.
    kör som du om de nu i huvud taget säger något. Vi är också skötsamma och hämtar tidigt och har de alltid hemma om vi är hemma. Det här är också en lite speciell resa och det verkar ju urfåningt om min man måste ta semester för att jag är bortrest.
Svar på tråden skulle ni säga något om att ni reser bort eller strunta i att nämna det till dagis