• nr52

    Farsa kommenterar mitt utseende

    Alla i min omgivning (vänner, släkt, familj, osv) har varit mer eller mindre negativa i sina uttalanden om mitt yttre. När jag var yngre fick det mig att känna mig jättedålig till mods flera månader efteråt.

    Som jag ser det så har man två val. Antingen hugger man emot för minsta lilla, eller så slutar man att bry sig om andras problem som bottnar i utseendefixering. Alla har sina "skavanker" om man nu har bestämt sig för att leta efter dem....

  • nr52
    Bret skrev 2014-10-25 14:02:05 följande:
    Vilket alternativ brukar du själv gå efter? Men det beror väl också på personligheterna, varken min morsa eller mina vänner kommenterar inte om mitt utseende och inte jag om deras. Han brukar inte förstå att det är negativt förrän jag säger till, men vill samtidigt inte vara en försökskanin tills, eller om, han lyckas behärska sina utseendeuttalanden.
    Att undvika prat blir nog jobbigt efter en stunden, men att dra ner på det kanske vore nåt
    Jag själv bryr mig faktiskt inte längre. Jag är själv av uppfattningen att man aldrig ska göra sig lustig över andras utseende, förutom en själv om sitt eget.

    Dem som slentrianmässigt häver ur sig en dåligt vald "komplimang" om någon annans utseende, är antingen sjukt utseendefixerad själv eller saknar tillräkligt hög EQ.
  • nr52
    Bret skrev 2014-10-25 14:40:40 följande:
    Håller med dig helt där. Till viss del bryr sig väl alla om sitt utseende, man brukar ju inte låta skägget växa till tills det blir till en mossäng.
    Men utseendefixering är en annan sak, och kommentering av andras utseende är egentligen inte någons business/ensak.
    Precis så är det.
Svar på tråden Farsa kommenterar mitt utseende