• Anonym (pia)

    Hur lindra ångest?

    Har GAD och daglig ångest. Oron och ångesten har ökat sista tiden. Mår i övrigt bra om jag bortser från oro och ångest. Inte nedstämd, nöjd med livet osv.

    Tidigare tagit Sertralin men slutade för ett halvår sen. Funkat jättebra. Har Lergian att ta vid behov men hjälper inte, blir bara sjukt dåsig och astrött.

    Vad finns det som lindrar ångest och oro? Tänkte om det finns nåt icke-farmakologiskt?

  • Svar på tråden Hur lindra ångest?
  • Anonym (pia)

    Tråden verkar ha misstolkats lite.

    Jag är alltså inte emot psykofarmaka. Tog själv Sertralin under flera år och det var en räddning och ett måste för mitt mående. Till slut kände jag dock att jag mådde bra och ville testa att sluta, vilket gick jättebra.Jag menar, varför ta en medicin om man inte måste?

    Anledningen till att jag efterfrågar icke-farmakologiska lösningar till att lindra oro och ångest är att jag nu ammar, samsover och om inte allför länge planerar ytterligare graviditet.

    Så, jag är inte emot psykofarmaka. Det är jättebra att det finns för de som är i behov av det så att alla får chansen att leva välmående och välfungerande liv.

  • Anonym (pia)
    Supermyran skrev 2014-10-27 10:44:54 följande:

    Jag har haft gad hela mitt liv ð??? Men fick inte min diagnos förrän för två och halvt år sedan när jag ammade min minsta. Det enda som funkade var, att komma ut, skriva lister och intala sig själv "det är bara kemisk ångest" jag har inget riktigt ångest. Kunde dock äta atarax
    Efter jag slutade amma började jag med cymbalta. Här nöjd och glad, 99% av ångesten är borta och jag har få biverkningar . Min läkare tror att jag aldrig kommer bli medicin fri pågrund av att jag var obehandlad för länge.
    Hur länge tror du att du kommer amma?


    Kommer att amma tills hon själv tappar intresset, så det kan nog ta ett tag.
Svar på tråden Hur lindra ångest?