Inlägg från: Anonym (livrädd) |Visa alla inlägg
  • Anonym (livrädd)

    ni med autismerfarenhet...hur tusan är det tänkt man ska orka

    Anonym (Men tagga ner!!) skrev 2014-10-28 18:01:50 följande:

    Oj du skriver tråd på tråd om detta. Om någon behöver hjälp är det du! detta kan itne vara friskt att haka upp hela sitt liv på en sån sak. Jösses. Och jag både HAR ett eget autistiskt barn OCH jobbar med autistiska barn och så farligt är det faktiskt inte.



    Är också livrädd för att få ett autistiskt barn.
    Tror min mor hade det (outredd) och vi har i stort sett vuxit upp i ett helvete.
    Mitt barn har Asberger och jag törs inte skaffa flera.
    Mitt barn fungerar i skolan och med vänner men jag är orolig för hur det skall bli när hen blir stor.

    Blir glad när jag läser ditt svar och hör om din erfarenhet.
    Har du flera barn?
    Har du varit i djup kris när du fick barnet utredd?

    Tacksam för svar.
  • Anonym (livrädd)
    Anonym (Men tagga ner!!) skrev 2014-10-28 19:37:17 följande:
    Ja jag har flera barn(fler än 3) vill inte säga exakt antal. Nej jag var inte i djup kris när hen blev utredd. Jag hade misstänkt det länge nämligen (minst 1,5år).

    Var i stort sett redan säker på autism INNAN hen fick en diagnos. Diagnosen för mig var bara en bekräftelse på papper och en fördel för barnet då hen då har rätt till extra hjälp opch stöd i förskola och sen skolan. 

    Såg "tecken" på autism tidigt då jag faktiskt jobbar med autistiska barn. Dock har mitt barn INTE en utvecklingsstörning i samband med sin autism vilket barnen jag jobbar med har.

    Men hen har ändå mycket som är "typiskt autistiskt". Hen Är SMART! Inget fel på inteligensen men har som sagt andra "svårigheter" dock är både JAG pappan och alla runt oss övertygade om att det kommer gå toppen för henom i livet med rätt hjälp och stöd under uppväxten(hen är bara 3år än så länge).

    Du kan inte sätta en "diagnos" på din mamma om du inte är säker. Finns ju en "MILJONER"(något överdrivet men många) olika diagnoser hon kan ha. Autism är knappast det enda. Att du inte vågar skaffa fler barn är synd. Tråkigt att du känner så men det är ju ditt val såklart=). 

    Hade jag varit i dina skor hade jag absolut vågat. Jag menar dom flesta har ju "något" idag. När jag var barn gjorde man inte utredningar som man gör idag och nu är många av dessa "underliga" barn fullt fungerande vuxna.

    Har en vän som i vuxen ålder gjort en adhd diagnos och fick svar att Hen hade adhd. Hen är en fullt fungerande vuxen med ett normalt jobb,förhållande och liv. Och en fantastiskt vän som jag älskar massor och har alltid gjort.

    tror ävenjag själv har "något" men har inget intresse att utreda mig själv. jag är jag och kommer alltid vara det. Jag har lärt mig att leva med mina "egenheter" och är också en fullt fungerande vuxen idag=)

    Tack för ditt svar!

    Önskar att jag hade samma coola inställning som du.
    Vill ha mera barn men rädslan äter upp mig tyvärr.
    Tvivlar inte en sekund på att jag skulle älska ett barn med funktionshinder men jag skulle bara bli så ledsen om jag fick ett barn med grav autism utan ta eler något.
  • Anonym (livrädd)
    Anonym (livrädd) skrev 2014-10-28 20:42:42 följande:

    Tack för ditt svar!

    Önskar att jag hade samma coola inställning som du.
    Vill ha mera barn men rädslan äter upp mig tyvärr.
    Tvivlar inte en sekund på att jag skulle älska ett barn med funktionshinder men jag skulle bara bli så ledsen om jag fick ett barn med grav autism utan ta eler något.

    Utan tal eller något.
Svar på tråden ni med autismerfarenhet...hur tusan är det tänkt man ska orka