Inlägg från: Anonym (vanligt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (vanligt)

    ni med autismerfarenhet...hur tusan är det tänkt man ska orka

    Anonym (helt sluut) skrev 2014-12-03 16:42:39 följande:
    Jag undrar bara om nån mer kan säga något om jollret undber mig övriga kommentarer
    Jag vet inte heller hur vanligt det är att barn inte har konstant joller vid 8 mån, men mitt barn hade inte det, inte heller min systers barn, eller min bästa väns barn. De har alla tre mest gjort "tjutande läten". Ingen har någon autismdiagnos.
  • Anonym (vanligt)
    Anonym (helt sluut) skrev 2014-12-10 18:23:01 följande:
    Jag kommer fortsätta vara hemma på inrådan av psykiatrin som tycker det är viktigt för både dottern och mig
    Vad tycker pappan? Vill inte han vara hemma?
    Det låter som om det skulle vara bäst för dottern att få vara hemma lite med honom nu, medans du blir bättre. Eller är ni hemma båda två?
  • Anonym (vanligt)
    Anonym (helt sluut) skrev 2014-12-10 22:31:50 följande:
    Jo han vill vara hemma. Det är bara jag som är hemma. Barnpsykologen avrådde mig när jag sa jag tänkte börja jobba och låta honom ta över
    Mycket märkligt! En barnpsykolog borde se värdet i att barnet får vara hemma även med sin pappa. Jag tror det bästa vore att du börjar jobba och låter honom ta över, precis som ni tänkt. Särskilt när han vill vara hemma. Utgå inte från att psykologen har rätt.
  • Anonym (vanligt)
    Anonym (helt sluut) skrev 2014-12-29 20:03:02 följande:
    Minns inte ögonkontakten med dem men eftersom jag reagerar nu så tar jag för givet att den var bättre med dem. Annars hade jag reagerat då. Sen ser jag ju också tydligt att hon håller ögonkontakt mycket mycket kortare än jämnåldriga barn.
    Nej, att du reagerar nu beror på din depression/psykos. Den hade du inte med dina andra barn, och därför letade du inte efter fel på samma sätt hos dem.
    Fortfarande är det så att ditt sätt påverkar din dotter, och hon har en större utmaning i att utveckas i och med att din och hennes kontakt är annorlunda än hur det varit med de andra barnen.
    Skönt att det känts bättre ett par veckor. Det kommer svackor när man återhämtar sig, men förhoppningsvis är du på väg åt rätt håll nu.
    Jag tycker fortfarande att pappaledighet hade varit toppen för er alla inblandade just nu.
  • Anonym (vanligt)
    Anonym (helt sluut) skrev 2014-12-29 21:38:50 följande:
    Läste för någon dag sedan att ett barn på nio månader ska förstå och utföra en uppmaning, typ 'hämta bollen' hon är ljusår från att fixa det och det var när jag insåg det som tankarna snurra igång igen
    Hämta bollen?
    Min 9-månaders satt helt still på golvet där man satte henne. Kröp inte alls. Inte en chans att hon skulle kunnat hämta någon boll. Hon hade för övrigt inte förstått den uppmaningen, och om hon mot förmodan skulle förstått den hade hon nog inte haft lust att göra som jag sade.
  • Anonym (vanligt)
    Anonym (helt sluut) skrev 2015-01-05 18:27:13 följande:
    De andra barnen minns jag inte. Men det som drivit igång oron nu är att om två veckor ska hon på bvc. Då ska hon kunna vinka klappa händer slå ihop två klossar samt förstå enklare ord. Inget av det kan hon smile4.gif
    Hon ska också kunna resa sig mot och gå utmed möbler. Det kan hon!
    Nja, jag har inte läst någonstans att det ingår att kunna klappa händer eller vinka.
    Förstå enstaka ord kollar de, men då är ju tex "lampa" ett enstaka ord som din dotter kan. Det behöver inte vara mer Einstein än så.
    Resa sig och gå utmed möbler.... det kunde definitivt inte min dotter. Hon satt fortfarande stilla där man placerade henne och kröp inte alls vid 10 månader. Kunde gå några steg vid 1 år, men inte resa sig eller sätta sig själv. Hon är fullständigt normal, och kan vad man skall kunna nu vid 2,5 år.
    Slå ihop 2 klossar är ju inte heller blodigt allvar. Denna kontroll skall dessutom utföras vid 10-12 månaders ålder, och då är det ju naturligt att de som är närmare 12 månader kan något mer.
    Oavsett om hon kan allt detta eller inte så är det inget sätt att "mäta" autism på. Hon kan klara av allt och ändå ha autism, eller missa flera saker och inte ha autism.
    Som andra sagt... det du letar efter nu är ju utvecklingsstörning, snarare än just autism.
    Jag tycker fortfarande din dotter verkar fullt normal.
  • Anonym (vanligt)
    Anonym (helt sluut) skrev 2015-01-05 22:19:22 följande:
    Vanligt: nej alltså hon förstår inte lampa. Hon förstår inte ett endaste ord
    Förlåt, jag läste fel. Det var sitt namn hon kunde, eller hur? Det är ju också ett ord.
  • Anonym (vanligt)
    Anonym (helt sluut) skrev 2015-01-12 23:33:34 följande:
    Påven Johanna: nej jag vet inget om hur min prognos ser ut. Som det är nu tycker jag dottern visar allt tydligare tecken och brister i utvecklingen. Det gör mig ont. Om det sedan beror på min depression eller att hon visar tydliga tecken vet jag inte

    Ingenting av det du skrivit här är ju tydliga tecken och brister i alla fall. Kanske har du inte tagit upp just det du ser som brister, men av det du beskriver låter allt normalt, utom ditt eget mående.
  • Anonym (vanligt)
    Anonym (helt sluut) skrev 2015-01-15 21:06:10 följande:
    Hur är det här med tittut lek då? Hon skrattar ihjäl sig när jag gör det, men gömmer sig inte själv
    Men du kan väl inte begära att en 10-månaders skall gömma sig och leka tittut? Det gör inte ens min 2-åring för hon har aldrig fattat poängen med att själv gömma sig. Hade inte speciellt roligt åt när jag gömde mig heller när hon var mindre, men det var nog för att jag själv tyckte det var rätt trist lek.
Svar på tråden ni med autismerfarenhet...hur tusan är det tänkt man ska orka