Inlägg från: Anonym (helt sluut) |Visa alla inlägg
  • Anonym (helt sluut)

    ni med autismerfarenhet...hur tusan är det tänkt man ska orka

    Primaballerina: tack för ett jättebra svar! Jag hoppas verkligen att min dotter ska utvecklas normalt. Tyvärr är det så extremt svårt att inte iaktta varenda rörelse ljud osv. Du förstår säkert.

    Vad gäller ögonkontakten tycker jag den är något bättre. Inte som många andra barn som auger sig fast med blicken. Långt därifrån. Men hon ger absolut kontakt. Men den är ganska kort. Nån eller några sekunder. Däremot kan hon ibland när hon känner för det verkligen tokflirta med folk. Som idag tittade hon länge och skrattade med en farbror som satt breve på ett cafe.

    Jollret är dock inte inbillning. Hon har verkligen inga konsonanter. Hon pekar inte heller. Följer min pekning ibland men inte alltid.

    Reagerar oftast på sitt namn, men inte alltid.

    Sen har hon en ny grej hpn gjort ca en vecka kanske. Hon sitter och gungar på rumpan.

    Det oroar mig verkligen. Hon sitter inte och gungar sakta och avbrutet utan snabbt och kort. Ofta!Som att det kliade i rumpan typ.

    Det ser ut som hon dansar. Om man tittar på henne skrattar hon och gungar till. Och så långt känns det normalt.

    Men hon gör det även när hon sitter själv och leker och inte ser att jag tittar.

    Jag har ju läst att autister gungar.

    Sen förstår hon heller inga ord. Typ mamma pappa och lampan.

  • Anonym (helt sluut)

    ' inte sakta och Oavbrutet ' ska det stå

  • Anonym (helt sluut)

    Påven Johanna: hon jobbar verkligen på att börja ta sig framåt! All vaken tid på golvet kämpar hon med det. Så kanske har det ett samband! Tack!

  • Anonym (helt sluut)

    En sak till jag fastnat i

    Hon sitter alltid med armarna rakt ut från kroppen i sidled och liksom vickar på handlederna och rör fingrarna. Alltså hela tiden verkligen förutom om hon har en leksak eller något. Ser inget annat barn som gör så. Någon som känner igen?

  • Anonym (helt sluut)

    Jo faktiskt alltid. Men jag har inte tidigare tänkt att det var nått konstigt.

    Det blir värre när hon är arg glad eller vill bli upplyft. Hon gör det inte i vagnen eller bilstolen dock. Absolut mest i matstolen.

    Läst att det är autismtecken men kanske gäller på äldre barn, för balansteorin låter klok. Med tanke på att hon ju sitter väldigt stadigt i vagn och bil. TACK!

  • Anonym (helt sluut)

    Arbetsmyran 76: hur gammal är din son och gjorde han det redan som 8 månaders? Tror inte dottern gör det i lugnande syfte, men det är ju svårt att säga. Men helt klart gör hon det ju när hon blir uppspelt.

    När jag började se mig omkring på bla öppna förskolan inser jag att jag inte ser ett enda annat barn som gör så

  • Anonym (helt sluut)

    Jag har fått en till tablett som jag just börjat med. Jag tycker det går bättre och bättre. Har börjat acceptera och tycka att läget med dottern känns ok. Men mest av allt önskar jag ju att hon skulle vara 'normal'. Vissa dagar är den önskan starkare och det är väl då oron träder in

  • Anonym (helt sluut)

    Googlar mycket och då blir det ju lite vad som helst jag kommer in på. Mest här på fl samt autismforum.

    Det finns stunder vissa dagar när jag upplever henne normal, men det är sällan och hennes symtom vart och ett för sig kanske inte betyder något men sammantaget blir det så tydligt att något är knas.

    sista veckorna har även nattsömnen börjat strula för henne. Vilket inte var ett problem förr

  • Anonym (helt sluut)

    Jo alltså alla symtom jag ser kan ju vara normalt. Men alla tillsammans kan inte vara det tänker jag. Tyvärr minns jag inte alls hur de stora var sådär i detalj. Att ingen av dem kröp innan de gick och att mittenbarnet var sen i talet är ungefär vad jag minns

  • Anonym (helt sluut)

    SandraP81: tusen tack för svar! Lugnar mig!

Svar på tråden ni med autismerfarenhet...hur tusan är det tänkt man ska orka