• pgw

    Ska sluta nattamma och behöver pepp!

    Ge inte mat! Det leder bara till att du får vakna för att mata i stället för att amma. Vatten kan du erbjuda, det dämpar suget i magen, men tillför ingen näring. Och även om han skulle vara hungrig, så dör han inte av det. Väldigt fort kommer hans kropp att anpassa sig till att äta endast dagtid.

    Vi gjorde så att jag flyttade in i gästrummet för en vecka, och så fick pappan sköta nätterna. Då finns inte heller risken att man ger upp. Mitt barn var yngre än ditt när jag slutade med nattamningen. En gång långt senare har han begärt mat mitt i natten, men han fick ingen, för på natten ska man sova och inte äta.

  • pgw
    Geraldine skrev 2014-10-30 13:08:19 följande:

    Angående det där med maten, så tänkte jag att det kanske kunde behövas första natten bara för att det blir för stor omställning, jag har själv jättesvårt att somna om jag är hungrig och han är ju van att få en hel del på natten. Som en övergång liksom, men det kanske är dumt?

    Pappan kommer att sova med honom första natten för då är jag bortrest och sen tänkte jag haka på därefter.


    Utgå inte ifrån att din son är som du. Han har ju en pappa också, kan han sova fast han är hungrig? Jag kan i alla fall. Dessutom försvinner hungerskänslorna efter ett tag, hos mig alla fall. Det ÄR INTE FARLIGT att vara hungrig! Servera hans favoritmat på kvällen så att han äter ordentligt i stället.
  • pgw
    Geraldine skrev 2014-10-30 13:48:27 följande:

    Någon som kan dela med sig av någon erfarenhet om HUR jobbig första natten blir? Är skönt att vara förberedd.


    Jag sov gott i gästrummet, vet inte riktigt vad som pågick i sovrummet... :)

    Hur jobbigt det blir, beror ju också på hur man som förälder klarar av att hantera ett argt eller olyckligt barn. Om man själv blir stressad och orolig, så känner ju barnet av det, och så blir det ännu värre. Det som jag inte reagerar nämnvärt på, det tycker pappan är jobbigt hemma hos oss t.ex.

    Jag brukar alltid mentalt förbereda mig på det värsta. Typ "Jag kommer inte att sova en blund, ungen kommer att vakna och skrika i timtal." Då kan det ju bara gå bättre än man väntade sig! :)
  • pgw
    Geraldine skrev 2014-10-30 15:02:48 följande:

    Det verkar som om många gör så att pappan tar några nätter. Det jag undrar är om inte barnet ändå velat ha bröstet sen när man "kommer tillbaka"? Pappan kan natta sonen jättelätt nu utan att han vill ha något bröst, men nästa kväll när det är jag som nattar så vill han ju ändå ha bröstet... Så när ni har gjort så att pappan tagit några nätter, har inte era barn brytt sig om bröstet sen när ni sovit ihop nästa gång?


    Barnet fick inte bröstet, för att jag inte ville nattamma längre. Punkt! Jag kommer inte ens ihåg om han ville ha bröstet eller inte på natten efter att jag slutade.
  • pgw

    Jag ammade också dagtid länge efter att jag slutade med nattamningen. De täta uppvaken fick mig att ge upp det sättet att barnet fick sova bredvid mig i stället för i sin egen säng. Det hjälpte hos oss. Jag tänkte aldrig ens tanken att jag skulle ha ammat.

  • pgw
    Geraldine skrev 2014-11-04 11:39:08 följande:

    Menar du att barnet fick börja sova hos dig och att det hjälpte eller att det fick börja sova i egen säng och det hjälpte? Min son sover hos mig nu, men somnar i sin egen säng som står intill vår (tar över honom till mig sen).


    Barnet hade tills dess sovit i sin egen säng hela natten, men när de täta uppvaken kom, så flyttade han i vår säng när han vaknade. Så har vi gjort sen dess, han somnar i egen säng och flyttar i vår om han vaknar under natten. Första gången han inte vaknade alls utan sov hela natten i sin egen säng var vid ca 1,5 års ålder.
Svar på tråden Ska sluta nattamma och behöver pepp!