• Anonym (Pubertal)

    Vet inte vad jag hamnat i?

    Ok, skrev ett långt jäkla inlägg här som bara försvann.
    Behöver fortfarande hjälp att se det här ur någon annans perspektiv, så här kommer en förkortad version.

    Lång bakgrundshistoria kort: Man och kvinna träffas på arbetsplats. Stark attraktion uppstår. Man och kvinna befinner sig redan i förhållanden och agerar inte på sina känslor. Efter ett par månader beslutar dock man och kvinna att avsluta sina pågående relationer och se var känslorna tar dem.

    Problemet: Efter ett halvt år vet jag fortfarande inte vad jag hamnat i.

    Redan från start var jag och Mr Right överens om att ta det lite lugnt och inte kasta oss in i ett förhållande. Vi behövde båda få landa efter våra uppbrott och finna nya vardagsrutiner.
    I början var vi rusiga av våra känslor och attraktionen var verkligen sjukt stark.
    Även om vi var professionella på våra arbeten, kunde ingen undgå att se den. Då vi båda avslutat våra pågående relationer, fick vi gratulationer av våra arbetskamrater och vår chef - de var glada för vår skull och hade sett det långt innan vi själva gjorde det.

    Vi träffas kanske 2-3 ggr/månad, mestadels beroende på att vi bor långt ifrån varandra. Oftast "pratar" vi på sms - de gånger vi faktiskt pratat med varandra över telefonen är det jag som ringt.
    Då vi träffas är det superbra. Vi har så mycket gemensamt och delar samma intressen, driv, är på samma våglängd intellektuellt, skrattar åt samma saker, uppskattar samma saker i livet och har helt enkelt väldigt roligt tillsammans.
    Sexet är grymt! Inte det viktigaste i en relation, jag vet... men för mig har det stor betydelse.

    Under det här halvåret har vi dock varit noga med att inte stressa fram något, men visst bör man väl kunna känna om man är kär eller inte vid det här laget?
    Jag berättade nämligen att jag trodde att jag började känna mer för honom än bara förälskelse. Mr Rights reaktion: det är fint med känslor, men vi är på lite olika plats just nu, jag vet inte om jag är där eller inte.

    Ok, jag antog att inte ville träffa mig mer, men det ville han visst: han är förälskad, tycker om mig och bryr sig om mig, tänker på mig hela tiden och vill fortsätta träffas.

    Efter det här märker jag dock en förändring hos honom. Han svarar inte lika snabbt på sms, det kan gå en hel dag faktiskt, och han har oftare förhinder till att att vi kan umgås. Förstå mig rätt, det är inget fel att vara upptagen, men jag undrar om han inte strategiskt börjat fasa ut mig. Han använde samma teknik på sin tidigare flickvän efter uppbrottet från henne.

    I vanliga fall skulle jag avslutat här och nu. Men... jag får så dubbla budskap att jag blir helt sinnesförvirrad.
    Han skickar fortfarande sms där han saknar, längtar och rabblar upp allt han dyrkar hos mig. Bilder på sig själv med texter som "kan inte sluta tänka på dig" osv. Träffas vi så frågar han om mina känslor är detsamma, om jag fortfarande känner som jag gör och när jag svarar att de är de men att de är under kontroll, blir han om möjligt ännu mer romantisk. Håller mitt ansikte i sina händer, kysser mig gång på gång, smeker mig, mina händer, talar om hur fin jag är osv.

    Han pratar om mig inför sina kompisar, sin mamma och syskon så de snart blir trötta på honom, om hur bra jag är, hur snygg jag är, vad smart jag är osv. Säger han i alla fall.

    Enligt Mr Right går det inte att definiera vårt förhållande. Det är något eget. Inget KK-förhållande, något mer... men inte ett riktigt förhållande. Jag vill heller inte kastas in i ett förhållande, men nog borde det väl kunna finnas lite mer utrymme för att träffas eller åtminstone planera något tillsammans som innefattar våra vänner, en tillställning eller liknande?

    Nu har jag nyss kommit hem från Mr Right. Jag reste till honom för att känna efter vad fan det här är. Det var som vanligt supermysigt. Han har förberett för att jag ska komma, köpt hem sånt jag gillar, städat, tänt ljus. Och vi skrattar, umgås, tar konstant på varandra, diskuterar saker, lagar mat tillsammans, har grymt sex,  går på stan och strosar och bara har det bra.
    Mr Right är alltid väldigt fysisk, även då rör oss ute i hans hemstad. Han håller handen, stryker mig över ryggen och kysser mig gärna offentligt. Vi har många gånger mött bekanta och han presenterar mig alltid.

    Jag fattar inte. Och han kan inte förklara.
    Han säger att han egentligen brukar vara väldigt lättskrämd då något börjar likna ett förhållande, men att han inte skräms av mig. Att allt känns jättebra. Men att han inte vill, eller kan, kategorisera vårt förhållande. Han vill inte att det ska bli en lek med känslor, att vi är för viktiga för det, och att det är viktigt att vi mår bra i det här.

    Två diskussioner ,efter vårt senaste möte, stannade hos mig och gör mig förbryllad:

    Diskussion 1: Mr Right frågade om jag brukar få komplimanger på stan eller krogen. Jag svarade att jag får det men att jag försöker se det som just komplimanger och inget att lägga nån större vikt vid. Jag vet att jag ser bra ut men det är inget jag bryr mig särskilt mycket om. Nackdelarna är oftast större än fördelarna.
    Mr Right ser besvärad ut så jag försöker vända diskussionen och påpeka att han själv ser bra ut och att kvinnor säkert lägger märke till honom också. Men då tar han upp saker hos sig själv som kanske inte direkt motsvarar den gängse normen för maskulinitet. Jag kontrar med att det är just de sakerna jag gillar mest, han blir.. betryckt? Osäker? Generad? Jag vet inte, men nån slags reaktion är det i alla fall.

    Diskussion 2: Jag och Mr Right diskuterar ofta resor, såna vi gjort och såna vi vill göra. Mr Right har också gjort två resor på egen hand sedan vi började träffas.
    Jag har också planerat en resa men vill inte gärna resa ensam, så jag gick med i ett nätverk för de som bor i samma stad som jag och hoppas på att träffa andra, vettiga personer att resa med. När jag berättar detta för Mr Right får han genast en bekymmersrynka: det är inte bra att resa ensam som tjej. Nä, säger jag men jag gör ju inte det... jag reser med andra. Nu vill han veta när jag tänkt åka, vilket resmål jag har, om det måste vara snart osv. Här blir jag lite irriterad, det ska erkännas! Jag har anpassat mig efter hans frihetsbehov och han har "fått" resa, åka på fester och konserter hur han har velat. Överenskommelsen måste ju rimligtvis gälla mig också. Så jag säger: Det är ju inte som om jag annonserar på nätet: singelkvinna letar resesällskap och att jag åker med förste bäste sexualsadist. Jag letar som singelkvinna i ett nätverk där jag ska lära känna människor jag kan resa med tryggt och säkert.
    Han är fortfarande inte nöjd men diskussionen slutar där.
    Jag kunde inte låta bli att understryka att jag ser mig som singel, mestadels beroende på hans understrykningar om att vi inte har ett förhållande

    När jag kommer hem får jag fortfarande supergulliga sms och han tackar för att han fått träffa mig. Jag skriver att han alltid får mig att känna mig så komplett och han kontrar med att det är så bra att vårt utbyte funkar på så många olika områden. Är jag överkänslig här... men utbyte? Som i byteshandel?

    Herregud, vilket rörigt inlägg. Kort version, tjena.
    Vad tror ni? Har jag träffat på den största playern genom tidernas historia? Kan det här verkligen bli något eller är det bara ett slöseri med tid?

  • Svar på tråden Vet inte vad jag hamnat i?
  • Anonym (Pubertal)

    Tack för all input. Ni har alla så insiktsfulla kommentarer.

    smulpaj01 - den tidigare relationen varade över 5 år, men de var aldrig sambos eftersom han inte ville det och, taadaaa!, han behövde eget utrymme. Inga barn.

    Nä, det här är ju klart som korvspad. Jag har bara inte velat se det: vi kommer inte att komma någonstans. Även om jag själv inte vill hamna i ett regelrätt förhållande just nu, vill jag inte slösa tid på en relation som inte kan utvecklas.

    Jag har fortfarande inte svarat på hans senaste meddelande, som jag fick för över ett dygn sedan. Tror jag ska fokusera på annat.

  • Anonym (Han)
    Anonym (Pubertal) skrev 2014-11-01 12:15:07 följande:

    Tack för all input. Ni har alla så insiktsfulla kommentarer.

    smulpaj01 - den tidigare relationen varade över 5 år, men de var aldrig sambos eftersom han inte ville det och, taadaaa!, han behövde eget utrymme. Inga barn.

    Nä, det här är ju klart som korvspad. Jag har bara inte velat se det: vi kommer inte att komma någonstans. Även om jag själv inte vill hamna i ett regelrätt förhållande just nu, vill jag inte slösa tid på en relation som inte kan utvecklas.

    Jag har fortfarande inte svarat på hans senaste meddelande, som jag fick för över ett dygn sedan. Tror jag ska fokusera på annat.


    Gör det, bara fasa ut honom lite löst sådär. Du kan låta bli att svara om han kommer med direkta frågor om det, eller svara bara lite svävande. Som han m a o, svara med samma mynt liksom.
  • Anonym (Pubertal)

    Skickade faktiskt ett meddelande nyss. Ungefär så här:

    "Hoppas allt är bra på resan, du missar väl inte (sevärdhet)? Jag har gjort det här och det här i helgen, kul!

    Önskar att jag tagit upp det här då vi träffades men med tanke på vår relations natur hoppas jag att du förstår och har överseende.

    Vad säger du om att ligga lågt framöver?

    Du är en jättebra människa och jag tror att både du och jag fixar att ta oss vidare på egen hand nu. Du hjälpte i alla fall mig mycket med det, var verkligen vilsen ett tag (vem kan glömma det bottennappet, haha!) [det var då jag talade om att jag kanske kände mer än förälskelse för honom]. Förhoppningsvis har jag också varit nån slags hjälp för dig i att komma vidare. Jag tror i alla fall att det var syftet med vårt utbyte och känner att det i så fall är uppfyllt.

    Jag ser dig som en kär vän och hoppas att du kan fortsätta vara det.

    Ha en fortsatt fin resa! Kram på dig :)"

    Egentligen borde jag bara fasa ut honom, jag vet. Jag är för god för den här världen.

    Hur det än varit känner jag själv att jag vill göra ett snyggt avslut (så gott det går!). Det här känns väl helt ok? Inga direkta pungsparkar, kort och koncist?

  • smulpaj01
    Anonym (Pubertal) skrev 2014-11-01 14:21:42 följande:

    Skickade faktiskt ett meddelande nyss. Ungefär så här:

    "Hoppas allt är bra på resan, du missar väl inte (sevärdhet)? Jag har gjort det här och det här i helgen, kul!

    Önskar att jag tagit upp det här då vi träffades men med tanke på vår relations natur hoppas jag att du förstår och har överseende.

    Vad säger du om att ligga lågt framöver?

    Du är en jättebra människa och jag tror att både du och jag fixar att ta oss vidare på egen hand nu. Du hjälpte i alla fall mig mycket med det, var verkligen vilsen ett tag (vem kan glömma det bottennappet, haha!) [det var då jag talade om att jag kanske kände mer än förälskelse för honom]. Förhoppningsvis har jag också varit nån slags hjälp för dig i att komma vidare. Jag tror i alla fall att det var syftet med vårt utbyte och känner att det i så fall är uppfyllt.

    Jag ser dig som en kär vän och hoppas att du kan fortsätta vara det.

    Ha en fortsatt fin resa! Kram på dig :)"

    Egentligen borde jag bara fasa ut honom, jag vet. Jag är för god för den här världen.

    Hur det än varit känner jag själv att jag vill göra ett snyggt avslut (så gott det går!). Det här känns väl helt ok? Inga direkta pungsparkar, kort och koncist?


    Fast det låter som att du skriver till honom så som du TROR att han tänker om dig och er relation?!

    Inte vad du egentligen vill?!

    Jag förstår dig dock, jag hade troligen gjort exakt likadant! Vill han något annat så får han tala ur skägget nu!
  • Anonym (Pubertal)

    Ja, det har du rätt i, smulpaj01, men jag menar det så också.

    Jag vill att vi lägger ner om syftet bara var att komma vidare eller för att ta sig ur ett annat förhållande. Då har det vi höll på med uppfyllt syftet, med marginal, och jag kan fixa min egen lycka vid det här laget.

    Jag vill inte fortsätta träffas bara för att ha någon att ha sex med - det kan jag få på närmare håll, om jag skulle vilja det. Det har jag också sagt till Mr Yeah, right vid tidigare tillfälle. Jag vill ha något mer.

    Eftersom Mr Yeah, right vet detta, men inte verkar vilja ta det vi håller på med lite mer seriöst, måste jag utgå från att han träffar mig endast för sex och sällskap för att ta sig vidare. Vill han något annat skulle han ha talat om det, så den möjligheten är nog tyvärr obefintlig.

    Alltså tackar jag för mig.

    Har ännu inte fått nåt svar men han är på resande fot och har inte alltid tillgång till internet. Känns skitskumt att mejla en sån här sak men... hur och när ska jag annars meddela honom? Vill kunna släppa det här nu.

  • Anonym (Pubertal)

    Om någon fortfarande är intresserad så svarade han med ett långt mejl. Han skriver bland annat att han är ledsen över mitt beslut men att han givetvis är ok med det och inte tänker skapa drama.

    Han är tacksam för det vi upplevt tillsammans och att han hade det här på känn.

    Han är glad om vi fortfarande kan vara vänner och om jag vill ses eller bara prata är han bara ett telefonsamtal bort.

    Jag svarade att jag inte fixar det här känslomässigt, jag måste bryta innan det går för långt, att vi uppenbarligen söker olika saker och att jag är tacksam för att han vill fortsätta vara min vän och att han stödjer mig i mitt beslut.

    Jaha. Det var väl det. Nu går jag och gråter ihjäl mig.

  • karanfil

    Been there, done exactly that!

    Sjukskrev mig i två dagar efter att det tog slut för att mina ögon var så gråtsvullna att jag inte kunde öppna dem...

    Men livet går vidare trots allt.

    Du är stark!! Lycka till!!

  • Anonym (Lyssna)

    Bryt ihop och var sedan glad för att du blivit av med någon som inte är något att ha.

  • Anonym (Pubertal)

    Tack karanfil. Det känns faktiskt skönt att höra att man inte är ensam om att må så här över en så fjantig grej egentligen. Jag har ju vetat hela tiden att han inte är beredd att gå in i ett förhållande. Ändå har jag mått dåligt och varit så himla ledsen sen igår.

    Vi har mejlat lite mer fram och tillbaka, men läget är fortfarande lika.
    Hans prio är välmående och att allt ska kännas bra (lagom luddigt för att ingen, allra minst jag, ska förstå vad det är han vill). Han vill fortfarande inte se att det var en KK-relation vi hade. Jag betydde så mycket mer och han värderar det vi hade högt och han saknar alla bitarna som vi hade.
    Men tydligen är han inte beredd att definiera det som en relation och jag vill ha alla bitarna i något som går att definiera som en relation. Det är det här som skiljer oss åt.

    Hans senaste mejl svarade jag inte på och jag tänker inte göra det heller, blev för irriterad. Han kallar mig vid ett smeknamn som han hittat på till mig (låt bli det, det var när vi var intima) och säger att jag sammanfattar allt bra, anledningen till varför det inte funkar och att han brukar uppmuntra att man skriver av sig för att bearbeta och bla bla bla. Puss!

    Ja, men TACK, magistern! När är inlämningen?

    Nä, jag måste sluta innan jag tappar självrespekten. Nu hoppas jag att det blir tyst ifrån honom ett tag så jag får chans att läka. Som tur är arbetar vi inte längre på samma arbetsplats.

    Fan.Fan.Fan.

    Nu ska jag ut och springa en mil eller två.

  • Fililuran

    Riktigt bra och starkt gjort att du tog dig ur det här!! Vet hur jävla hemskt och obekvämt det är att se saker för vad dem är. Alla förtjänar att vara med någon som kan ge mer än vad din kille kunde TS. Du kommer träffa någon som vill prata i telefon med dig och höras av ofta, och som inte vill annat än  att ha en relation med dig!

Svar på tråden Vet inte vad jag hamnat i?