• Ellonbellon

    Livet med min sambo (jättelångt)

    Det är så jäkla svårt att lämna en person man tror att man älskar, eller har älskat. Jag vet, för jag klarade det inte själv när jag levde så. Jag ställde upp på all skit och lät honom leva sitt liv medan jag levde som han vill. Han hittade en annan tjej sen, och på så sätt blev jag fri från honom. Det gjorde ändå ont så klart, men det gick ganska fort att komma över det och ta tag i mitt liv och mig själv.

    Du har det inte bra just nu och det ser ju inte ut som om han kommer förändras. Jag tycker du ska fundera lite på hur du skulle kunna gå till väga för att lämna honom. OM du gör det, har du någonstans du kan bo en stund tills du kan finna ett eget boende? En vän eller kanske hemma hos föräldrar/syskon? Det är alltid enklare och mer definitivt om du kan bo någon annanstans när du väl tar steget.

    Därefter tar du ett prat med honom, ett ordentligt ett. Säg hur du känner (inte du gör så och så, utan "jag känner att..."). Förklara sedan att det inte funkar längre och om han inte är villig att jobba på ert förhållande så blir detta slutet. Du kan också säga att du kommer bo borta några dagar, så kan han tänka över det, och du kan känna på hur det är att inte leva så här.

Svar på tråden Livet med min sambo (jättelångt)