Inlägg från: Kiesha |Visa alla inlägg
  • Kiesha

    Huskyliknande sällskapshund?

    En Pomsky, dom ser likadana ut som sibirian husky men i ett miniformat.
    Däremot vet jag inte om dom finns här och om dom gör det är dom nog svindyra. 

  • Kiesha
    DeathByPickles skrev 2015-01-08 20:59:39 följande:

    "Pomsky" är inte en ras, helt enkelt. Det är ytterligare någonting buskuppfödare hittat på för att höja priserna på sina blandrasvalpar.


     


    Jag tycker också att du ska ta en titt på finsk lapphund och eurasier TS, men var aktsam med mentaliteten hos eurasiern, den kan vara lite spretig. Svensk lapphund är också en trevlig jycke!


    Keeshond och tysk spets är också alternativ.   


    Nej, det har jag inte påstått heller. Det är en blandras mellan Sibirian husky och Pomerian. Men även fast det är en blandras så kallas dom fortfarande för Pomsky. 
  • Kiesha
    DeathByPickles skrev 2015-01-10 01:27:45 följande:
    Om man är medveten om att det är en blandras kan det vara lite dumt att presentera den som ett "rasalternativ" som om blandningen tillhör en homogen grupp - vilket den inte gör. Man vet aldrig vilket ras som slår igenom när man korsar två (eller fler) hundraser.
    Det kan man väl absolut göra?
    Ifall TS hade nappat på en sådan hade han fömodligen läst på om den "blandrasen" innan han hade köpt en och då fått reda på vilka raser den är.
    Sen kallas den blandrasen för Pomsky, likväl som en blandning mellan labbe och pudel kallas labradoodle, så varför är det fel att skriva namnet på blandrasen?
    Nej det är klart att man inte vet vilken ras hunden slår igenom som - såklart! Det tycker jag TS får läsa om själv ifall han vore intresserad. 
    Men jag trodde inte det var ett krav på att skriva förslag på renrasiga hundar, vart står det någonstans? 
    Jag föreslog det mer som ett "oseriöst" förslag med tanke på att TS var intresserad av en Sibirian Husky i storlek, med tanke på att Pomskyn är liten men ser likadan ut i princip. 
  • Kiesha
    DeathByPickles skrev 2015-01-11 15:14:14 följande:

    Var gång någon väljer att rekommendera och/eller erkänna "designervalpar" som ett alternativ ger vi buskuppfödare och valpfabriker tummen upp - och nej, det är inte alls säkert att TS väljer att läsa på om de raser som ingår i blandningen. Risken är betydligt större att det googlas på just "pomsky" och att man hamnar på sidor som naturligtvis promotar blandrasen utan någon som helst hänsyn till hundens eventuella behov.
    Vad händer om man råkar få en knähög, röd pälsboll med pommens närhet till skall, otillräckliga storlek och huskyns arbetsbehov och jaktlust? Är det inte bättre att rekommendera EN ras där man har hyfsad uppfattning om egenskaper och syfte?   



     


    Det är TS ansvar att veta vilken hund han köper och om han vore intresserad hade han kunnat fråga mig lite mer om rasen eftersom jag föreslog den? 
    Jag har all rätt i världen att ge förslag på blandrashundar, tycker inte det är något fel att ha blandrashundar överhuvudtaget eller föda upp dem, genom att jag har en själv. 
    Även om jag köper en renrasig hund finns alltid en risk att hunden inte uppfyller de egenskaper och syfte jag läst om. Det måste inte ALLTID vara hundägarens fel, oftast är det så, men inte alltid.
    Det som händer om han får en knähög röd pälsboll med huskyns arbetsbehov är att han inte förstått att hunden kan slå igenom som även huskyn, Vilket jag tidigare skrev först egentligen var ett "oseriöst förslag" med tanke på att den inte uppfyller hans krav på vilken hund han ville ha.

    Det är ett känsligt ämne detta med blandrashundar och renrasiga hundar.
    Jag tycker däremot inte att det är något fel med det. 
Svar på tråden Huskyliknande sällskapshund?