• ylva12

    Min åsikt! Ni är tröga

    Kanske väljer man att skaffa barn även om man absolut inte vill föda vaginalt då vi bor i ett land där kejsarsnitt är möjligt att få i specialfall och där det inte heller är stora skillnader på risk för barnet om man förlöses med kejsarsnitt eller vaginalt. Längtan efter barn eller duglighet som förälder har inget med förlossnings metod att göra.

  • ylva12

    Jag är helt för att kvinnor själva ska få välja förlossningssätt och tror tom det skulle vara lönsamt för samhället ekonomiskt. Barn generellt gynnar Sveriges ekonomi och jag tror fler barn skulle födas om man som kvinna kunde välja kejsarsnitt. Jag vet flera som avstått från fler barn eller väntat för länge innan de vågat sig på en förlossning igen och därför inte fått de antal barn de önskat. Jag tycker även landstingsbekostad IVF ska bli generösare och tror även detta skulle gynna samhället ekonomiskt på sikt. I jämförelse med den skatt de flesta svenskar hinner betala under en livstid är kostnaden för ett kejsarsnitt eller IVF-behandling ingenting.

  • ylva12
    Anonym (Kanske din dotter?) skrev 2014-11-12 14:58:08 följande:
    Fast nu är det ju så att skatten ska gå till så mycket annat så att lyxoperationer nog får stryka på foten.
    Min poäng är att skatten från dessa barn skulle utebli helt då de inte föds om man inte bekostar operation eller behandling för kvinnan. Alltså förlorar man pengar på att neka kvinnor denna hjälp.
  • ylva12
    Anonym (hmm) skrev 2014-11-12 18:53:47 följande:
    Tack för infon! Jag visste det där. smile5.gif Jag ville bara testa "Kanske din dotter"s kunskaper i ämnet. Innan man börjar hojta om "lyxoperationer" ska man ju ha lite på fötterna (vilket jag inte tror att h*n har). Och får man tro mångas reaktioner här så verkar de leva i vanföreställningen att det är de förlossningsrädda som kraschar hela statsbudgeten med sin egoism... :-/ När sanningen är att det är VF med komplikationer som kostar de STORA pengarna.
  • ylva12
    Heidi 603 skrev 2014-11-21 20:11:08 följande:

    Okej än en gång är jag tvungen att skriva med stora bokstäver för trögfattat folk! LÄS NOGA DENNA OCH SISTA GÅNG!! DET ÄR BARNET DET HANDLAR OM I SITUATIONEN!!! LÄS TEXTEN NOGGRANT SÅ STÅR DET ATT BARNET BLIR LIDANDE FÖR ATT MAMMAN INTE FÅR KS DÅ HON TÄNKER PÅ SJÄLVSKADEBETEENDE!! JAG SKITER I OM FOLK VÄLJER ATT FÖDA MED KS OM DET BLIR AKUT M.M. JAG TYCKER DÄREMOT MAMMOR INTE ÖR LÄMPLIGA OM DOM MÅSTE TVINGA SIG TILL ETT KS FÖR ANNARS TÄNKER DOM TA LIVET AV SIG, KAN INTE KNYTA AN TILL BEBISEN M.M.!!! FATTAR I NI VAD JAG MENAR OCH VILKA JAG ANSER SOM OLÄMPLIGA FÖÄLDRAR!!!!!?!?!?!?!??! LÄS TEXTEN ORDENTLIGT FÖR HELVETE!?!??!!??!!? JAG SYFTAR PÅ DOM OFÖDDA BARNET/BARNEN SOM RISKERAR ATT BLI SKADAT FÖR ATT MAMMAN INTE FÅR KS!??!?! LÄS TEXTEN TILLS NI FATTAR?!!??!?!?!


    Men lösningen är ju enkel. Ge alla som vill kejsarsnitt så utsätts inte barnet för den extra risk det är att tvinga någon livrädd till VF. Du borde vara arg på de som nekar rädda kvinnor KS istället för på den rädda kvinnan.
Svar på tråden Min åsikt! Ni är tröga