• Anonym (TKO)

    Hon tvingar mig att bli pappa :(

    Lavish skrev 2014-11-12 17:42:08 följande:
    Underhållet handlar inte om att lösa kvinnans problem eller göra kvinnans livssituation bättre.

    Det handlar om barnets rättigheter och barnets livssituation. Och barnet är med extremt stor sannolikhet mindre skyldig till sin existens än pappan, eller hur? Barnet har inte tagit beslutet att födas, varför ska barnet straffas?
    Nej visst är det konstigt! :) Beslutet att barnet skulle födas tog mamman. Hon ville ha barn, hon var redo. Men kanske ville inte pappan bli pappa? Men tänka sig, det beslutet fattade kvinnan åt mannen i samma stund hon bestämde sig för att behålla graviditeten. Det är orättvist mot männen!
  • Anonym (TKO)
    Lavish skrev 2014-11-12 17:46:16 följande:
    Nej, det är inte rättvist. Reproduktionen är inte rättvis. Hade män kunnat bli gravida hade ni också haft rätt till abort. Att reproduktionen till sin biologi är orättvis har i de allra flesta fall drabbat kvinnor mycket hårdare än män, men ibland blir det också orättvist till mannens nackdel, visst.

    Men måste man välja mellan att det ska vara orättvist för mannen, eller orättvist för barnet, så tycker jag det är självklart att det är bättre att mannen (som trots allt tog beslutet att knulla) drabbas, än att barnet, som garanterat är oskyldigt, ska drabbas.
    Jag är inte man :) 

    Jag tycker inte att det blir orättvist för barnet. Barnet fattar ju inte att det "bidrar" med 1200 i månaden. Vill man inte bli förälder så ska man inte tvingas ta det ansvaret bara för att en kvinna tycker att hon är redo att bli mamma. Det är ju inte rätt!
  • Anonym (TKO)
    yodi skrev 2014-11-12 17:55:03 följande:
    så man ska alltså tycka synd om en kille för att han blir pappa mot sin vilja när han tackar nej till den erbjudna kondomen med motiveringen att han vill skaffa barn med tjejen i fråga?

    så om min sambo vill köra med kondom men jag säger skit i den jag vill ha barn med dig så är det alltså synd om mig när graviditeten är ett faktum?

    väldigt intressant logik
    Jag är av den uppfattningen att det är kvinnans sak att skydda sig från oönskade graviditeter.
  • Anonym (TKO)
    Anonym (s) skrev 2014-11-12 17:54:45 följande:
    Barnet finns för att båda lät bli att skydda sig. En abort är inte att ångra en graviditet, graviditeten är ett faktum, man kan avbryta den men aldrig få den ogjord och hos många normalfungerande lämnar en abort spår psykiskt. För många är inte abort ett val överhuvudtaget, för många är valet redan gjort av att graviditeten är ett faktum
    Barnet BLIR TILL för att föräldrarna inte skyddade sig. Men den livslevande babyn 9 mån senare är resultatet av kvinnans beslut.
  • Anonym (TKO)
    yodi skrev 2014-11-12 17:51:29 följande:
    håller helt med dig helt sjukt hur killar tillåts bli totalt intelligensbefriade när det gäller sex.
    Kvinnor kan med bli intelligensbefriade när det gäller sex, varför klagar ni inte på dem också?
  • Anonym (TKO)
    yodi skrev 2014-11-12 18:04:53 följande:
    så det är alltså ok att som man skippa att använda kondom för att det är skönare utan.

    men det är inte ok att som kvinna skippa p medel man mår dåligt av?
    Som sagt, jag är av den åsikten att det är kvinnans skyldighet att skydda sig mot oönskade graviditeter (vilket TS uppenbarligen inte gjort). Hon skrev att hon inte försökte med flit, men hur mycket mer uppenbart kan det bli att hon faktiskt försökte bli gravid när hon tillät oskyddat sex?
  • Anonym (TKO)
    Anonym (s) skrev 2014-11-12 18:12:39 följande:
    nej faktiskt är det så att beslutet har naturen redan tagit. det ÄR INTE ett val för alla att göra en abort, hur svårt kan det vara att förstå? när jag blev oplanerat gravid var det inte ett VAL att behålla. det valet hade redan gjorts. att göra en abort är ett aktivt val, att behålla är det inte. barnet är redan där. det är ett faktum. man kan välja att ta död på det eller så kan man göra ingenting.
    Då är det ju ett val! Ett val som bara kvinnan kan ta :) antingen abortera eller låta växa...
  • Anonym (TKO)
    yodi skrev 2014-11-12 18:10:41 följande:
    då har  killen  alltså gjort tjejen gravid med flit eftersom han hade sex utan skydd.
    Ja det kan man ju säga att han har. Men han, precis som kvinnan kan ju ångra graviditeten och därför måste han liksom kvinnan ha möjlighet till en slags abort (juridisk abort).
  • Anonym (TKO)
    Anonym (s) skrev 2014-11-12 18:08:06 följande:

    hur svårt är det att förstå för folk att en graviditet är bådas "fel" ? men det är kvinnan, som hur hon än gör, måste ta konsekvensen, vare sig det är att gå igenom en abort eller ensam ta hand om barnet. det minsta mannen behöver göra för att ta sitt ansvar är att betala underhåll. allt annat kan han slippa undan. ändå så gapas det om att kvinnan är oansvarig i alla trådar, att hon måste ta konsekvenserna av sitt beteende och inte kräva något av pappan. WTF, vad gör hon inte om inte att ta konsekvenserna!!!!????

    nej men gud vad hemskt att pappan inte kan avsäga sig konsekvenserna av sitt handlande, det kan inte kvinnan heller!!!!! hon kan inte göra en abort och så har det aldrig hänt. en abort är inte att backa tiden och göra något ogjort. hur efterblivna är folk som tror det egentligen?


    Nej en abort är inte att backa tiden, men man tar bort barnet. Inget barn, inget problem, inga konsekvenser :)
  • Anonym (TKO)
    yodi skrev 2014-11-12 18:16:46 följande:
    så lagen ska skydda en myndig man som har valt att avstå kondom med motiveringen att han vill barn med kvinnan från att bli pappa?

    anser du män vara helt kompetenta att ta hand om sig själva på andra områden med eller bara när det gäller sex?
    Jag fattar faktiskt inte din fråga? Vad är det du försöker säga?
Svar på tråden Hon tvingar mig att bli pappa :(