• Anonym (TKO)

    Hon tvingar mig att bli pappa :(

    Tyvärr låter det som att du inte kan göra något. Hon har bestämt sig och du har testat med allt (både schyssta och oschyssta medel).

    Det är nog tyvärr bara gilla läget. Hon kommer föda ditt barn, men du kan ju välja hur delaktig du vill vara i barnets liv.

  • Anonym (TKO)

    Det skulle ju också kunna vara så här, att tjejen är omogen. Hon har redan ett barn med en annan man som hon uppenbarligen inte lever med. Och nu skaffar hon ett till med en tillfällig förbindelse. Barnlängtan verkar vara större än det sunda förnuftet. 

  • Anonym (TKO)

    Juridisk abort för män? Genialt!  :)

  • Anonym (TKO)
    Anonym (RRr) skrev 2014-11-12 00:02:33 följande:

    Jag är faktiskt tjejen i det hela. Startade enbart tråden för att se om det faktiskt fanns folk som höll med killen jag är gravid med i hans resonemang. Och skrämmande nog finns det tydligen det..

    Den här killen var inget one night stand utan en kille som jag blev störtförälskad i första kvällen jag träffade honom. Efter det träffades vi ungefär varje dag i några veckors tid och han verkade gilla mig en hel del med och tro på 'oss'. Den här killen frågade mig flertalet gånger om jag ville ha flera barn, han pratade om hur mycket han längtade efter en egen och brukade tacka nej till kondom och innan han kom i mig stöna 'låt mig komma i dig så vi kan få ett barn tillsammans'. Eftersom jag tidigare haft otroligt svårt att bli gravid så tänkte jag i mitt naiva tillstånd att det inte var möjligt, speciellt inte eftersom jag inte hade ägglossning någon av de gångerna vi hade sex. Och nu sitter denna kille och hotar mig, beter sig, tycker jag är självisk och tycker synd om sig själv samtidigt som han försöker pressa mig till abort för att han inte känner sig redo. Jag har ett barn sedan tidigare som jag uppfostrat helt på egen hand, jag har ordnad ekonomi, en plan och vet att jag klarar av att ta hand om barnet helt ensam, vilket är anledningen till att jag erbjudit honom att bara vara delaktig i barnets liv om han vill. Jag tycker att han är mer egoistisk än vad jag är då han försöker tvinga och pressa mig att utsätta min kropp och mitt foster för något jag absolut inte vill göra utan någon som helst förståelse för varför jag känner som jag gör (trots att jag förklarat flertalet gånger). Han kan ändå välja att inte vara delaktig. Situationen som jag och den här killen sitter i är omöjlig att lösa på ett rättvist sätt och vi skulle ha tagit ansvar mycket tidigare. Men nu hände detta och jag försöker göra det rätta utifrån mig själv och ta konsekvensen av våra naiva och oigenomtänkta beslut. Jag förstår honom och att han känner sig tvingad, men hade barnet funnits och växt i honom så hade beslutet legat på honom istället. Abort är faktiskt inte en skyldighet för att tillfredställa mäns vilja, utan faktiskt en möjlighet för kvinnor som känner att de inte vill bära och föda fram ett barn.


    Men alltså...?! Det framgår inte av mannens berättelse (som du själv diktat ihop) att han uttryckt en önskan om att få barn med dig. Det ställer ju saken i en helt annan dager. Du framstår som en idiot i berättelsen om TS, verkligen. Vad ska du med två barn till och inga närvarande pappor?
  • Anonym (TKO)
    yodi skrev 2014-11-12 10:51:38 följande:
    en till som missat att killen tackat nej till kondom med orden 'låt mig komma i dig så vi kan få ett barn tillsammans'.
    Den riktiga versionen framkom ju mycket senare. Tänk om fallet varit äkta? Tänk på alla andra fall som är äkta därute?!  Ska abort vara en rättighet för kvinnan kan väl juridisk abort få vara en rättighet för män? 
  • Anonym (TKO)
    micromat skrev 2014-11-12 11:32:37 följande:
    Jag säger som vanligt.. Den dagen vi kvinnor får bestämma över kirurgiska ingrepp på män, kan män få bestämma om abort eller ej..

    Dessutom tror jag inte juridisk abort skulle fungera för det är alldeles för många män som fegar ut efter några månader in i graviditeten trots att dom velat ha barn. Hur blir det där? Hur lång tid ska man få på sig att bestämma sig om juridisk abort? Får man ångra sig sen när barnet är fött? För att inte prata om alla män som försvinner ur barnens liv efter några månader -år..

    Kanske är dags att lära sig ta ansvar ist för att söka efter lättaste utvägen..
    Ja det är ju mycket som fortfarande måste diskuteras, i dagsläget finns det ju inte juridisk abort för män. Man borde sätta nått departement på att utreda och bereda frågan...
    Men om man inte vill ta ansvar då? Det måste ju också få vara ett val? Som sagt, tänk om fallet var äkta... En 21-årig kille som inte vill ha barn och kvinnan vill. Jag tycker faktiskt att det låter rättvist att få välja sina egna ansvarsområden här i livet.
  • Anonym (TKO)
    Anonym (RRr) skrev 2014-11-12 12:58:15 följande:
    Nej min dotter var inte planerad, men välkommen ändå. Aborten gjorde jag när jag var 16 år gammal och inte kände att det fanns någon annan utväg. Och jag ångrar den än idag. När jag var 18 fick jag problem med cystor och den läkaren jag träffade sa att detta kunde försämra mina chanser att få barn i framtiden. I början på förra året hade jag även cellförändringar när de tog cellprov på livmoderhalsen, vilket gjorde att dom opererade bort en bit och sa att jag kanske inte kunde få barn. Och lägg dessutom på oregelbunden mens och ägglossning där så kanske du kan förstå att det är rena miraklet att jag ens blivit gravid nu. Så vad är det du försöker komma åt? Att jag medvetet springer runt och har oskyddat sex med killar för att bli gravid? Har du missat att jag gav honom kondomer varje gång vi hade sex?
    Men...? Är du lite dum i huvudet eller? I fortsättningen (nu när du vet att du kan få barn utan svårigheter) kanske du ska kräva att mannen du ligger med ska ha kondom eller alternativt ligga med sterila män eftersom du själv inte kan "skydda dig". 
  • Anonym (TKO)
    micromat skrev 2014-11-12 13:22:49 följande:
    Ska du säga..

    Finns inget som säger att ts de facto fortfarande inte har svårt att få barn utan det kan ha varit en ren lyckoträff.. Precis som såna med pco och andra saker som gör att det är svårt att få barn.

    Ts tog sitt ansvar, hon räckte fram en kondom som killen nekade, Ts har inte heller hotat någon, skrikit och gormat som killen har. Dessutom tat Ts sitt ansvar då hon kommer sörja för barnet. Det är bra mycket mer än vad man kan säga om killen.

    Som inte tagit något ansvar själv..
    Jag tror fan inte på TS snack! Det är ju uppenbart att hon försökt bli gravid med flit! Skylla på att hon inte mår bra av prevmedel...! Skitsnack. Det finns ju allt möjligt. Testa en jävla p-dator! 
  • Anonym (TKO)

    Som sagt vad kan karlstackaren göra än att se på när kvinnan fattar ett beslut mot hans vilja? Att han hotar med våld visar väl ändå på att han är desperat (våld är inget jag förespråkar) Det ser ju ut så i samhället idag att kvinnan alltid har sista ordet när det kommer till graviditeter och aborter. Självklart måste det finnas ett val för ofrivilliga pappor att avsäga sig allt ansvar (även ekonomiskt)...

  • Anonym (TKO)
    Anonym (s) skrev 2014-11-12 14:40:19 följande:

    ibland önskar jag att abort var förbjudet. då skulle man slippa såna här sjuka diskussioner. som sagt. många av er i den här tråden som är rabiata abortförespråkare skulle inte jag vilja möta i en mörk gränd.


    Nähe? Vad skulle vi göra? Tvinga i dig tabletter som avslutar din graviditet? För sådana har vi i fickan hela tiden... Utföra en tvångsskrapning utan narkos? Så begåvade är vi säkert.... 
Svar på tråden Hon tvingar mig att bli pappa :(