• Angel00

    Det kanske inte gäller dig -GBS och informationen som uteblir

    Jag gick på danderyds soecialustmottagning under min graviditet som var både jobbig och hade komplikationer. (Stockholms kommun)

    De informerade inte om GBS men när jag frågade så gav de mig information om vilka rutiner de har om mamman har GBS. Prov fick jag utan krångel.

    Jag läste mig till vad Smittskyddsinstitutet rekommenderade för behandling vid GBS och var beredd på att kräva detta om mitt prov var positivt. Nu var mitt negativt.

    Rutiner för Danderyd. Antibiotika vid födseln. Har mamman problem, besvär under graviditet ges antibiotika. Inga odlingar tas enl rutin. Man får begära själv.

  • Angel00

    Kan bara beklaga och fasas över hur du har blivit bemött. Tyvärr måste man vara nästan mer påläst än läkarna man möter inom vården idag och verkligen kräva sin rätt. Det går inte längre att lita på MVC utan begära specialist kompetens på en gång. Har varit med om det några gånger för mycket för att bara kunna avfärda det som att jag har otur med just den läkaren. Det har gått så långt att jag läser på om nästan allt.

Svar på tråden Det kanske inte gäller dig -GBS och informationen som uteblir