Inlägg från: DreamBear |Visa alla inlägg
  • DreamBear

    Hypotyreos och diarre?

    Nu behöver jag experthjälp!

    Har hypotyreos sedan 2006 och har höga tpo-antikroppar (1046). Äter just nu 112,5 mg Levaxin/dag.

    Nu till problemet. Jag har upptäckt att jag mår bäst med ett tsh mellan 0,5-1. Alltså ganska lågt. Fick barn i augusti 2013 och under hela graviditeten låg tsh 0,6 ungefär. Sedan kollades tsh en vecka efter förlossningen och låg fint. Läkaren sa att jag skulle kolla om ett år igen. Men redan i december börja jag må dåligt och i januari låg tsh på 6,4. Höjde då dosen med 12,5mg/dag. Och sakta men säkert gick det ned. April 2,5. Juni 1,4. Juli 1,2. Under perioden december-maj hade jag plötsliga diarrer ca 1 gång i veckan. Dessa "försvann" under juni-oktober. Så nu började de igen och jag tänkte direkt på sköldkörteln och bad om nya prover. Och fick nu veta att tsh ligger på 2,1.

    Enligt läkaren har inte diarren med sköldkörteln att göra och han anser att tsh ligger bra och jag "får" inte höja. Vad tror ni? Kan diarren vara kopplad till sköldkörteln? Enligt läkaren har man förstoppning vid högt tsh och diarre vid lågt. Och det är ju också vad jag hört. Men Min kropp gör tvärtom. Dessutom menade läkaren att man inte känner av en så liten skillnad på tsh som jag då menar. Behöver råd :) Någon?

  • Svar på tråden Hypotyreos och diarre?
  • DreamBear

    Känns inte riktigt bra att höja dosen utan läkarens medgivande. Men jag tycker att de borde gå med på det, varför inte testa? Men han ansåg mig ha helt fel och det fanns inget samband mellan hypotyreos och diarre. Suck.

  • DreamBear

    Har haft en bra läkare men han har gått på föräldraledighet så nu har jag fått en annan. Min förre var öppen men denne gamla man vägrar lyssna :(

    Endokrinolog-måste man ha remiss då?

  • DreamBear

    Ska ringa dem på måndag.

    Jag kan ju ha helt fel men hur som är det sjukt jobbigt att bli dålig så här ofta :(

  • DreamBear

    Har inte glutenallergi, kollad både med blodprov och vävnadsprov.

    T3 och T4 tas inte, det räcker med tsh enligt läkaren.

  • DreamBear

    Jag vågar påstå att jag inte kan ringa vc och be dem ta om proverna för att jag vill veta t3 och t4.

    Men det skumma för mig är ju att diarren började i samband med att tsh lågt högt och försvann när tsh låg lägre, för att nu vara tillbaka igen. Kanske inget samband egentligen MEN det enda samband jag kan finna.

    Är iaf rent ut sagt less på att ha konstant ont i magen, plötsliga diarrer och att känna mig fastlåst i hemmet med en toa i närheten. Livet är liksom inte roligt. Och det borde det vara.

    Kanske famlar jag efter en förklaring :(

Svar på tråden Hypotyreos och diarre?