Inlägg från: nygift |Visa alla inlägg
  • nygift

    Vilken ödla ska man välja?

    Hade en skäggagam i 10 år att endast ha djuret i terrariumet är sjukt dåligt då de inte blir speciellt tama. O de som säger att man inte kan gosa med en ödla har väldigt fel. Våran ödla mös med oss hela tiden bar han på axeln. När han var liten hoppade han själv upp i mitt knä. Allt för att vara nära. När han var i terrariumet så blev han förbannad för han ville vara ute o ha koll på oss. Vi var alltid en person hemma som tog hand om han under dagarna så han fick vara ute så mycket så möjligt. Han sprang fritt på golvet o när han blev kall så hade han ett eget fönster med värme som han satt o tittade ut genom. Se till att ödlan blir tam o han den inte endast i terrarium

  • nygift
    Alex92 skrev 2015-06-01 07:02:28 följande:

    Herregud! Nej man ska INTE ha ödlor utanför terrariet! De allra flesta ödlor är inte anpassade för vårat klimat, och kan på sikt bli seriöst sjuka om man har de i en miljö som ej är bra för dom. Jag vet ett flertal ödlor som fått både njur och lungproblem för att de har vistas för mycket i fel miljö. Givetvis är detta ingenting som kommer direkt, men som visar sig efter en längre tid.

    Jag och sambon har själva ett gäng reptiler i form av ödlor, ormar etc. Ögonfransgeckon är en bra första gångs ödla som inte har så mycket krav mer än dygnsrytm (vilket är bra genom ljus) och luftfuktighet. Även här, dessa djur ska ha en luftfuktighet på drygt 60-70% som aldrig kommer existera i vårat klimat. Dessa är dock nattaktiva, men väldigt häftiga djur! Skäggagamen är också en bra ödla, men som kräver lite mer vad det gäller storlek på terrariet och värme.

    Hoppas ni hittar någon ödla som kan passa er! Men lyssna för guds skull inte på människor som menar på att djuren ej behöver vara i terrariet. Terrariedjur.se är en jätte bra sida med forum, köp och sälj sida där de allra flesta är extremt duktiga med dessa djur. Där kan du få alla tips och svar du söker efter!

    Lycka till :)


    Haha hahaha amatör så är de inte självklart måste du ha koll så ödlan får värme annars kan den ju inte vara ute. På sommaren hade vi våran ödla ute på gräsmattan när han blev kall fick han gå in så enkelt va de som sagt levde 10 år på detta sätt fungerade hur bra som helst. Hade ett terrarium som var två meter lång hade inre veterinären varit så jävla klantig så hade han fortfarande levt idag han dog aVi tandinfektion! Vi fick erbjudande att ta hand om parkenzoo s skäggagam också men tackade nej för våran var en enstöring lite väl bortskämd kanske vi nattade han i en filt på våran mage varje kväll o var vi inte hemma så låg han o väntade på att vi skulle komma o natta honom självklart sov han i sitt terrarium!
  • nygift
    Alex92 skrev 2015-06-01 12:40:11 följande:

    Rekommenderar dig att ta ett snack inne på terrariedjur eller någon reptilbutik i närheten av dig angående att ha djuren ute som du uppenbarligen har. Det lär bli ett stort NEJ från de allra flesta kan jag lova.


    Han brukade få följa med när vi åkte dit om de va varmt ute. Brukade dock ta en värmefilt eller liknande om de va små kallt. Fick väldigt mkt beröm över våran ödla så tror inte riktigt vi misskött honom tom veterinären va impad! Så tror inte de du
  • nygift

    Fast du kanske är rädd för ödlor därför du inte vill göra de tama!?

  • nygift

    Måste dock påpeka endast sommaren om vädret tillät om du inte fattade det ;)

  • nygift

    Våran ödla mådde skit bra o han älskade pussar så men vi gjorde väl han lite mer tam än andra gör sjukt nöjda var folket med honom iaf o han levde 10 år med oss älskade att åka bil också :)

  • nygift

    Suck orka diskutera med en besserwisser. Våran ödla storm trivdes iaf skit samma hur du anser att man ska handskas med en ödla. Mer kärlek kan inte en ödla få våran fick men du anser väl att de är så fel. Men de skiter jag i. För vet du vad han var lycklig han mådde skit bra! Och han var älskad! Alla tester vi tog på honom o han var frisk som en nötkärna. Gör som du vill med dina ödlor du kommer aldrig kunna få de så tama som vi fick våran älskade ödla.

  • nygift

    Vet precis vad som hände våran ödla. Han dog av tandsten för att en äcklig veterinär inte lyssnade på oss. Två år tidigare. Han fick medicin genom spruta i munnen som han älskade. Tyvärr så fick han anorexia av tandsten och blev för smal o ingen ork därför var vi tvungna att ta bort honom. Hade ingenting med lungor eller organ att göra

  • nygift

    Hur fan vet ni att ödlor inte kan få anorexia är ni veterinären eller? Bäst hela bunten nä nu dumpar jag denna tråd. För helvete jag vet väl för fan vad min ödla blev sjuk av! Jävla påhopp om att jag misskött min ödla det gjorde jag fan inte kan jag tala om ni hade fått andra åsikter om ni hade fått träffa honom. Kanske ni talar om att min hund som blev sjuk också inte kan bli sjuk med cancer som han hade pga av att de är en mänsklig sjukdom. Jävla idioter.

  • nygift

    Det var för fan våran veterinär som sa att han hade anorexia. Ja han tänkte inte på mat på så vis men tanke på hur mkt han gick ner i vikt pga tandsten som ledde till tandinfektion så fick han diagnosen anorexia enkelt yes! Snacka om att tro o veta bäst. Vi har för fan pratat med veterinären ett antal ggr o hans försäkringsbolag så fattar inte vad era problem är. Lita på vad människor säger ist han hade diagnosen anorexia så enkelt är de! Han fick matersättning via spruta i munnen eftersom han inte kunde tugga mat!

  • nygift

    Vi kontaktade en helt annan när den andra vet inte kunde sin sak vi kontaktade roslagstull i Stockholm som var betydligt bättre. Men som sagt genom Stockholm så fick han diagnosen anorexia o de va de som stod på våra papper

  • nygift

    De ansåg att han inte hade tandsten eftersom de va precis början på tandsten tog ungefär ett år senare innan de bröt ut helt. Vi borstade dock tänderna på honom utan tandkräm självklart o försökte få bort de lilla som va just då. O de hjälpte en del som. Sagt den veterinären va inte bra

  • nygift

    hört talas som. Dålig vet. Men nu lägger jag ner den här diskussionen känns som bara ett jävla påhopp från din sida

  • nygift

    Inte lärt mig ett skit eftersom våran ödla mådde så bra :)

  • nygift

    Är du dum i huvudet på riktigt eller. Min ödla svälte inte fatta det!

Svar på tråden Vilken ödla ska man välja?