• Anonym (ts)

    Ge upp att ha ett seriöst förhållande?

    Är det någon som skippat själva grejen med att ha sett seriöst förhållande, bilda familj och allt sådant? Har ni ångrat er?

    Jag har tappat tron totalt på folk och är helt övertygad om att jag inte kommer kunna hitta någon som går att lita på tillräckligt. Som inte är otrogen, som tar ansvar och som sätter familjen först. Jag känner att om jag inte kan få det livet så får det vara helt. Jag vill inte hamna här och skapa trådar om någon sambo som aldrig hjälper till hemma, tar hand om barnen eller som är otrogen till höger och vänster.
    Men det steget känns ganska läskigt att ta eftersom normen är att hitta någon, köpa lägenhet/hus, skaffa barn, gifta sig osv... Det känns som om man skulle bli sedd som ett freak.

    Jag är gift nu men kommit på min man med att vara otrogen och ha kontakt med kvinnor bakom min rygg. Han säger att alla är otrogna med jämna mellanrum, att han inte kan lova att det inte händer igen men att han lovar att vara mer försiktig så jag inte får reda på det. Det här är inte alls så som jag föreställde mig att det skulle bli och det är inte på dom här villkoren jag vill skaffa barn.

    Mina alternativ är väl att stanna kvar och bilda familj på dessa villkor eller dumpa och inte involvera mig djupare i någon än att dejta. Inget av alternativen känns särskilt lockande, men den drömvärld som jag levt i existerar ju inte och jag måste ju förhålla mig till verkligheten.. Det jag är mest rädd för är att jag ska sitta där när jag är 40+ och ångra att jag aldrig skaffade barn..

Svar på tråden Ge upp att ha ett seriöst förhållande?