• K grrl

    Duschar ni alltid efter träning?

    Duschar aldrig efter träningen, utan hemma. 

  • K grrl
    Olym skrev 2014-11-24 12:48:01 följande:

    Skulle aldrig få för mig att ta på mig mina "vanliga" kläder utan att duscha efter ett träningspass, och sedan gå. Jag duschar på gymmet, dels för att det är äckligt med intorkad svett, men också för att jag inte vill att allmänheten ska stå ut med min lukt.


    Jag kör bil till och från gymmet, och har speciella ytterkläder dit. Ingen som behöver stå ut med min svett mer än jag.

    ...fast luktar man efter 1,5 timmes träning kanske man fundera lite på hur man sköter hygienen i övrigt.
  • K grrl
    CinnamonGirl skrev 2014-11-25 10:17:30 följande:

    Svett luktar, även om "man sköter hygienen"! Den intorkade svetten luktar däremot inte alltid så trevligt, men den uppkommer ju när man inte tvättar sig. Eller använder kläder som man svettats i tidigare.
    Jag tränar mycket och jag träffar få personer som är på gymmet som luktar vid slutet av sitt träningspass bara för att de svettats ymnigt. Om man ständigt börjar lukta illa bara för att man svettats en stund vid träning vidhåller jag att man inte sköter hygienen, eller har något annat fysiskt problem (det förekommer så klart). På mig hinner inte svetten torka på den lilla stund det tar för mig att köra hem. 
  • K grrl
    EnGladPingvin skrev 2014-11-27 17:46:39 följande:

    Det rinner svett av mig efter att jag tränat. Jag kan vrida ur svett ur hårtofsen. Kan man torka av sig svetten och det räcker har man inte tränat ordentligt. Och visst kan det lukta mindre gott vissa dagar också, vilket inte har med hur jag sköter min hygien att göra. Skulle aldrig gå direkt från gymmet till bussen, handla eller liknande utan att duscha, men helst duschar jag hemma. Drar därför oftast på mig överdragskläder och tar bilen hem för att duscha där. Att inte duscha efter träning finns dock inte på kartan.


    En crossfit:are, månne?
    För det första är det individuellt hur mycket du svettas.
    För det andra kan man SJÄLVKLART ha "tränat ordentligt" utan att svettas speciellt mycket alls. Jag svettas inte alls speciellt mycket när jag tränar överkropp. Svett är inte ett kvitto på träningens kvalitet eller din insats, hur tränad du är, eller vilka resultat du kommer att få.
  • K grrl
    EnGladPingvin skrev 2014-11-28 08:53:03 följande:

    Oj, det var visst provocerande. Man kan självklart ha olika syn på träning, men jag står fast vid att för mig är det inte ordentlig träning om man i stort sett är lika fräsch innan som efter (förutsatt att man var någorlunda fräsch innan). Har man dessutom kört ett spinningpass, som beskrivs i TS, utan att svettas då har man definitivt inte tagit i särskilt mycket och då förstår jag inte alls grejen varför man gör det. 

    För er är uppenbarligen träning något annat och det är naturligtvis helt er ensak. Det sagt håller jag med om att svett inte är ett kvitto på kvalitet, man kan såklart göra ett riktigt skitpass och svettas som en gris ändå.

    Sen förutsätter jag att man inte går in och redigerar i andras inlägg.


    Det är ju stor skillnad på om man skriver "man" och "jag". Jag personligen konditionstränar inte, jag styrketränar bara. Varierar hög- och lågrepsträning, compounds och isolerande träning, och (förstås) olika muskelgrupper. För mig är god form och progressiv överbelastning detsamma som "ordentlig" eller "bra träning", inte om jag svettats mycket. Har jag tränat mina armar och axlar till failure, inte fasen svettas jag speciellt mycket - det är ju så isolerande träning och små muskelgrupper - men kan ändå inte lyfta armarna över huvudet. Kallar mig visserligen inte "fräsch och utvilad", men svettig? Nej.
Svar på tråden Duschar ni alltid efter träning?