Inlägg från: LaFontaine |Visa alla inlägg
  • LaFontaine

    Duschar ni alltid efter träning?

    Jag duschar alltid hemma. Betydligt enklare än att släpa med en massa saker till gymmet. Dessutom kan jag duscha i min egen takt och slipper vänta. Topplösning! 

  • LaFontaine
    Ganyca skrev 2014-11-23 15:53:12 följande:

    Duschar alltid hemma, men åker också hem i gymkläderna. Skulle jag behöva byta om för att jag ska iväg på något annat direkt efter träning skulle jag duscha på gymmet. Skulle ALDRIG sätta på mig rena kläder/kläderna jag bar innan på en dösvettig kropp.


    Äh, tröjan jag haft närmast kroppen tvättar jag ändå när dagen är slut. Då kan jag lika gärna svetta ner den lite mer. Allt som oftast har jag dock mina överdragskläder från gymmet. Jag fryser så mycket att jag måste vara varmt klädd efteråt. 
  • LaFontaine
    EnGladPingvin skrev 2014-11-27 17:46:39 följande:

    Det rinner svett av mig efter att jag tränat. Jag kan vrida ur svett ur hårtofsen. Kan man torka av sig svetten och det räcker har man inte tränat ordentligt. Och visst kan det lukta mindre gott vissa dagar också, vilket inte har med hur jag sköter min hygien att göra. Skulle aldrig gå direkt från gymmet till bussen, handla eller liknande utan att duscha, men helst duschar jag hemma. Drar därför oftast på mig överdragskläder och tar bilen hem för att duscha där. Att inte duscha efter träning finns dock inte på kartan.


    Tyvärr kan jag inte redigera ditt inlägg i mobilen, men de tre första meningarna är verkligen kvalificerat trams!
  • LaFontaine
    EnGladPingvin skrev 2014-11-28 08:53:03 följande:

    Oj, det var visst provocerande. Man kan självklart ha olika syn på träning, men jag står fast vid att för mig är det inte ordentlig träning om man i stort sett är lika fräsch innan som efter (förutsatt att man var någorlunda fräsch innan). Har man dessutom kört ett spinningpass, som beskrivs i TS, utan att svettas då har man definitivt inte tagit i särskilt mycket och då förstår jag inte alls grejen varför man gör det. 

    För er är uppenbarligen träning något annat och det är naturligtvis helt er ensak. Det sagt håller jag med om att svett inte är ett kvitto på kvalitet, man kan såklart göra ett riktigt skitpass och svettas som en gris ändå.

    Sen förutsätter jag att man inte går in och redigerar i andras inlägg.


    Det är alltid lite provocerande med folk som har fel men hävdar att de har rätt. Likaså är din lätt nedlåtande attityd tämligen provocerande. Jag kan träna tills det svartnar för ögonen, tills jag kräks och ligger högt i puls under lång tid (tränar löpning med pulsband) och enbart bli lite fuktig på kroppen. Om jag får en svettfläck på tröjan är det ett litet happening... 

    Det är för övrigt oerhört slitsamt att hela tiden träna på maxnivå. Kroppen behöver variation i intensitet. Det innebär också lugnare återhämtningsjoggar som exempel. Det är, tyvärr, väldigt vanligt att folk tror sig kunna träning men istället sliter ut kroppen. Visste du att antalet besök till sjukgymnaster med idrottsinriktning i Stockholm har ökat med nästan 70 % de senaste året. Det beror knappast på att folk i gemen tränar rätt...

    Med redigera i inlägg menade jag, så klart, att plocka ut den del jag ämnade svara på. Jag trodde att det var självklart, men uppenbart inte.
Svar på tråden Duschar ni alltid efter träning?