Inlägg från: Fritjolin |Visa alla inlägg
  • Fritjolin

    viktökning-avslutad amning?

    Mycket möjligt att det bara är amningen. Men också ämnesomsättningen. Efter man fått barn så ändras den.

    Jag har tränat som en galning sen 6 veckor efter förlossningen (han är snart 11 mån) med allt från arobics, styrketräning och långa promenader, plus ätit sallad och skippat slisket. Av mina 25 kilo jag gick upp under graviditeten gick jag ner 13 tre veckor efter förlossningen. Har sen stått totalt stilla på 67 kilo fram tills för två månader sedan när jag slutade amma! Då började jag GÅ UPP i vikt istället. Att skaffa barn gör något med ämnesomsättningen.

    Just nu är jag så oerhört deppad att jag vet inte vad jag ska göra av mig själv. Jag kan inte få in mer träning på schemat om jag nånsin vill träffa min son, och äter jag mindre så fryser jag bara och klarar inte av mitt jobb för att jag blir för slö i huvudet.

  • Fritjolin
    Det gäller nog inte alla. Men tydligen är det visst ganska vanligt att man får problem med sköldkörteln. Jag är under utredning just för tillfället, så vi får väl se vad dom säger.

    Jag tror verkligen inte att ett rån eller två gör någon skillnad. Om du åt på det viset innan du blev gravid, så borde du kunna äta på det viset nu också om du vill behålla din existerande vikt. En normal människa ska inte behöva gå upp i vikt när man äter normalt.

    Om du fortsätter gå upp i vikt, och du kämpar och kämpar och ingenting händer, gå då till vårdcentralen och ta ett blodprov åtminstone. Hypothyreos heter det, och är tyvärr sällan synbart på blodprovet. Men ibland är det det, och isf så har du ditt svar där och då får du behandling. 
Svar på tråden viktökning-avslutad amning?