Inlägg från: Anonym (Mamman) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamman)

    största utmaningen i föräldraskapet?

    Oj, det är massor!

    Att föregå med så pass gott exempel att min son upplever vårt liv, vår vardag som fin och bra och att det är så man ska ha det. Man är ärlig och man stjäl inte, det är väl exempel på såna saker. Alltså sånt där STORT som man tycker borde avspegla sig i allt man gör.

    Att kompromissa fram metoder/tillvägagångssätt/konsekvenser mm för barnet, tillsammans med den andra föräldern. Ibland ser vi väldigt olika på saker.

    Att veta om man gör rätt val. Att ta ett extra arbetspass tex. kan göra att vi har råd att göra något roligt tillsammans. Men barnet kanske måste vara extra länge på fritids eller vi kanske inte hinner ses alls den kvällen? Jag anser inte att barnet lider men såna här saker kan fastna. "Min mamma var sällan hemma på kvällen"

    Att förstå att barn är så mycket klokare än man tror, och uppträda därefter. Barn känner av stämningar väldigt väl. Särskilt när/om man har det tufft i relationen.

    Att komma ihåg att oavsett man står nära sitt barn och gör roliga saker ihop som kompisar så är vi inte först och främst kompisar. Jag är din mamma och du är mitt barn.

Svar på tråden största utmaningen i föräldraskapet?