• Centurione

    Har fått skarp kritik för den födelsedagspresent jag gav till min vän

    Jag tycker inte heller att det där var en bra present. Det blir inte bra om det inte är en present fullt ut, utan mottagaren måste lägga till pengar. Jag har sett ett annat exempel i bekantskapskretsen: ett par som fick presentkort på Ving (resebolaget) för 7000 kr ifrån de vuxna medlemmarna i den enas ursprungsfamilj. 7000 är ju mycket pengar för en present, så man kan ju tycka att det var generöst... MEN i dagens läge kommer inte ett par någonstans för 7000, utan i så fall måste dom själva lägga till minst 5000, och mer ändå för ett hotell med bra standard.

    Paret hade inte dom pengarna, och presentkorten var tidsbegränsade... så de frös inne. Ving tjänade 7000 och bröllopsparet fick ingen present alls från dessa anhöriga!

  • Centurione

    Det här måste väl vara rekord: så här överens har väl aldrig förut alla varit i en tråd på fl..? (Inget elakt mot dig, TS. Du verkar ha en juste kompis i alla fall, och nu har du lärt dig för livet. Vi gör alla några sådana misstag som barn och unga, innan vi har lärt oss! )

  • Centurione
    sextiotalist skrev 2014-11-27 09:01:41 följande:

    Men rent juridiskt, kan man annulera ett sådant abonemang, om man ni råkar ha en sådan "vän" som pådyvlar en sådan gåva. Kan man ta den oöppnade kartongen och gå in och säga, nej, den här vill jag inte ha eller....


    Det är ju TS som har tecknat abonnemanget, så det är inte på något sätt bindande för mottagaren i alla fall. Han kan bara skita i att betala så kräver de henne. Och om han ger tillbaka den till TS och TS går tillbaka till affären, så har de ingen skyldighet att annulera det. Men om hon berättar hela historien och säger att hon gjorde en tankevurpa som hon ångrar hemskt mycket, så kanske de är snälla..?
  • Centurione
    Anonym (Magic number) skrev 2014-11-30 11:07:57 följande:
    om TS gör en korkad sak och personen i fråga TAR EMOT gåvan, så är det ju klart, en idiot möter en annan idiot och vad mer kan man säga?
    Killen behöver inte alls vara någon idiot. Han var antagligen bara finkänslig. Eller "för" snäll.
Svar på tråden Har fått skarp kritik för den födelsedagspresent jag gav till min vän