Inlägg från: Nyfiken gul |Visa alla inlägg
  • Nyfiken gul

    med tanke på tråden "Vädjan till alla föräldrar som vill resa med sina barn!"

    Pulver får du ha med på flyget - inte tetror.  (se regler för införsel av vätska på plan via flygbolagens hemsidor) 

    Jag som trebarnsförälder och har bott mitt i stockholmssmeten med kommunala färdvägar och flygit utomlands med barn kan säga att det som folk reagerar på är bristen på föräldrarnas omsorg om sitt barn.  Det är inte skriket eller springet i sig som stör utan att föräldrarna faktiskt skiter i vad som händer och som då tenderar i att barnen springer ännu mer och skriker ännu högre för att dom inte får uppmärksamhet. 

    Dvs, var en alert förälder och visa hänsyn mot dina medpassagerare.  Var lyhörd för ditt barn och ha uppmärksamheten riktad mot barnet och inte i mobilen, surfplattan , boken etc.   

    Är barnet tillräckligt stort så förklara vad som sker och varför, låt barnet få prata med flygvärdinnorna, visa genom fönstret vad man ser på utsidan, trösta vid oro, låt det få fingra på det mesta för att slippa säga nej 234 ggr, har man tryckt på knappen en gng så vet man vad som händer och det blir "ospännande" . 

    Sysselsättning är bra som ipad, böcker, ritblock med mera men oftast är barnet mest nöjd med att få vara med och se sig omkring och vara med i det som händer och kanske få slumra i dina armar. 

    Det man får vara beredd på som förälder är att ha full uppmärksamhet mot barnet, sitta på flyg innebär sällan att man kan koppla av själv och lyssna på musik eller slumra under en filt, oftast är det x antal flygtimmar som är direkt fokus på barnet för att det ska vara sysselsatt och nöjt. 


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
Svar på tråden med tanke på tråden "Vädjan till alla föräldrar som vill resa med sina barn!"