Inlägg från: Moggie |Visa alla inlägg
  • Moggie

    Hur vet jag om jag vill ha barn?

    Hej.


    Jag är en 34-årig tjej och jag känner mig sååå stressad. Jag vet inte om jag vill ha barn. Nästan varje dag ältar jag frågan i mitt huvud, fram och tillbaka. Hur vet man om man vill?


    Och hur vet man om man egentligen vill men man kanske är rädd?


    Jag har en sambo och vi har varit ihop i sju år och har det ganska bra, men som alla förhållanden är det upp och ner. Är vi ihop om tio år? Ingen aning. 


    HAN vill jättegärna ha barn och jag känner mig pressad. Hade en tuff uppväxt och jag har aldrig liksom känt den där barnlängtan. Känner ingen biologisk klocka heller. Det jag egentligen vill är att få vänta ganska många år till för att kunna känna om jag är redo. Men tiden går ju. 


    Jag har varit hos några psykologer men jag har inte kommit fram till något mer där, mer än att jag ska försöka att inte tänka på det och inte oroa mig. Men det är faktiskt lättare sagt än gjort. Jag blir ständigt påmind, på jobbet är det kommentarer hela tiden om "ja när du får barn kommer du att märka att bla bla" eller "ja till sommarn är det väl dags?" osv. Träffar många nya människor också och i min ålder får man alltid frågan om man har barn. 


    I somras bestämde vi faktiskt att vi skulle försöka, jag och sambon, men vi gjorde aldrig det. Plus att det gjorde att jag tappade sexlusten. Så återigen, den överhängande stressen. 


    Har ni några tips och tankar till mig?


     

Svar på tråden Hur vet jag om jag vill ha barn?