Inlägg från: sanne-89 |Visa alla inlägg
  • sanne-89

    Panik!!! Gått upp 3,8 kg på en vecka. Mår så jävla dåligt

    Det är normalt att efter man svultit sig själv en period och sen börjar äta normalt så går man upp. Kroppen är ju inställd på svält och tar till sig av allt du äter. Om du börjar äta regelbundna måltider utan att låta kroppen hamna i svält så kommet du att ligga på en stabil vikt där du pendlar mellan ett par kilon. Det är normalt. Jag vet själv paniken när man väger sig på morgonen och sen igen på kvällen och det visar sig att man gått upp 2-3 kg. Men att börja svälta sig själv leder bara till en ond cirkel. Försök att börja äta ofta, nyttigt och regelbundet en period så kommer du att må bättre.

  • sanne-89

    Du kommer nog aldrig att bli nöjd med din vikt så länge du har din ångest. Och din ångest blir värre när kroppen inte får den näring den behöver. Du måste ta tag i din ångest och inse att problemet inte ligger i maten och din vikt. Du ska inte behöva må såhär. Du är inte onormal. Jag kunde lätt gå upp 5 kg på en vecka när jag var sjuk i anorexi. Jag trodde att något var fel på min kropp och att jag aldrig skulle kunna äta normalt. Men det enda som gjorde mig sjuk var ångesten och hur det gick ut över maten. Kontroll över kalorier och känslan av välbefinnande när man 'lyckats'. Men sedan paniken när man misslyckats som det du beskriver.


    lemu skrev 2014-11-27 11:26:10 följande:

    Försökt att börja äta och leva "normalt" men orkar inte leva med den ångesten jag får när jag äter. Var inlagd i fem månader och efter det försökte jag verkligen hålla motivationen uppe. Men orkar inte må dåligt och mår på ett sätt bättre när jag inte äter. Har flera kg kvar att minska innan jag kan känna att det känns ok så därför är ångesten extrem just nu, vill vrida tillbaka tiden och gå ner det jag gått upp. Var ju på god väg och så förstör jag allt med massa mat. Blir inte bättre av att läsa när man googlar att det är väldigt ovanligt att gå upp så mycket så fort.


  • sanne-89
    lemu skrev 2014-11-27 12:59:59 följande:

    Nästan pinsamt att säga hur gammal man är för borde väl veta bättre, är 25 år. Men är så svårt, så trött på att vara ledsen och nedstämd och känns som man försökt att resa sig så många gånger och nu är orken bara helt slut och det enda som får mig att känna ett uns av meningsfullhet det är att gå ner i vikt. Sjukt jag vet men så det känns. Pratar med en terapeut men överväger att sluta där för gillar inte att vara så kontrollerad av sjukvården och blir alltid prat om vad som händer när jag går ner mer i vikt osv. Massa hot hela tiden.


    Åldern har inget med ditt mående att göra. Jag är också25 men känner mig i perioder som 16. Tonårslynne och humörsvängningar med kraftiga utbrott. Jag känner igen mig i det du skriver och jag vet hur det är när allt känns hopplöst. Jag vet hur svårt det är. Även när man är 'frisk' så ligger dom där tankarna ändå och gnager i bakhuvudet. Men man kan lära sig att hantera det! Har du någon du kan prata med och anförtro dig till? Helst vill man ju oftast bara isolera sig tillsammans med sina tankar men för att kunna må bättre är det jättebra om du kan försöka prata med någon. Det går att bli av med ångesten jag lovar så ge inte upp även om det kan kännas mörkt nu.
Svar på tråden Panik!!! Gått upp 3,8 kg på en vecka. Mår så jävla dåligt