Inlägg från: Flickan och kråkan |Visa alla inlägg
  • Flickan och kråkan

    Rimlig prisnivå till 4 årig granne?

    Vi försöker hålla oss runt 50-100:-. 4-årskalas hade jag nog legat närmare 50. Äldsta ska på 7-årskalas till helgen. Vi har köpt "slime" samt ett litet "kit" där man kan göra egna studsbollar. De två sakerna + ett födelsedagskort gick på 70:-. 

    Jag vill inte att mina barn ska få dyra presenter av kompisarna heller. Kalaset som är det roliga liksom tanken. Det ska inte vara en ekonomisk börda att gå på kalas....om man har mer än ett barn och de ska på många kalas.

  • Flickan och kråkan
    Mascaraklumpar skrev 2014-11-28 12:11:16 följande:

    Det beror på vad det är för kalas. Här är de ofta på leklandet eller simhallen och priset per barn ligger på runt 250 kr. Att då komma med en present för en femtiolapp känns rätt snålt tycker jag, 150-300 brukar vi nog snarare ge för. Skulle kalasen däremot vara enklare hade det kännts OK att ge mindre.


    Men varför det? Vi har ordnat kalas på lekland och vill ändå inte att barnen kommer med dyra presenter. Att hålla kalas kostar. Har man flera barn så kostar det mycket. Ska man sedan dessutom köpa dyra presenter till alla kalas de ska gå på får man ju ha en megabudget. Dumt att hausa upp priserna så. Menar du allvar med 300
  • Flickan och kråkan
    cosinus skrev 2014-11-28 13:06:34 följande:
    Vad föräldrarna betalat för kalaset tycker jag är fullkomligt ointressant.

    Har man det på ställen där det är dyrt så betalar man ju antingen för att barnet ska få den typen av kalas eller för att man inte vill rodda kalaset hemma.

    Bor man trångt kan jag absolut förstå att man väljer att inte ha det hemma men då har man ju å andra sidan lägre boendekostnaden mot några som har en stor villa med gott om plats för kalas.

    Sen tycker jag inte barnet vars föräldrar inte har råd att ha kalas på lekland ska få markant sämre presenter när det har kalas än kompisen som varje år har föräldrar som betalar dyrt för kalas.
Svar på tråden Rimlig prisnivå till 4 årig granne?