Inlägg från: Anonym (vet hur det känns) |Visa alla inlägg
  • Anonym (vet hur det känns)

    Ont bakom en visdoms tand. Inte råd att gå till tandläkaren

    Det låter som om du fått en inflammation i tandköttet runt visdomstanden. När jag får det emellanåt går jag till min tandläkare och får tandfickan spolad. Tandköttet bakom tanden svullnar upp och värker fruktansvärt mycket. Det går knappt inte att sova och värst är det på morgonen när man vaknar. Det räcker inte alltid till att gurgla själv eftersom det inte når hela vägen ner i tandköttet.


    Någon gång har det krävt en antibiotikakur för att gå över. Tandläkaren gör egentligen inget annat än att spola rent så gott det går om det är en pågående inflammation. Sist fick jag med "sprutan" som han använde att själv spola rent med här hemma. Tandläkarens medel är mycket starkare och effektivare än det vi kan köpa på apoteket så det gick över på några dagar.


    Hos min tandläkare (privat) kostade spolningen 495 kr och jag kunde betala av på ett par månader. Har du kollat upp om avbetalning är möjligt? Förklara att du inte kan betala allt på en gång. Det är absolut inte bra att gå med en inflammerad tand. Vill inte köra med skrämselpropaganda men inflammationer i ansiktet över lag är aldrig bra. Hoppas det löser sig!

Svar på tråden Ont bakom en visdoms tand. Inte råd att gå till tandläkaren