Inlägg från: Bougainvillea |Visa alla inlägg
  • Bougainvillea

    Har du frågor om tvåspråkighet? Fråga mig!

    Gacako skrev 2017-01-05 14:03:45 följande:

    Hej. Har en 10 månaders son som redan lärt sig säga några ord. Som där, hej, titta och mamma. Hans pappa kommer från turkiet kom hit som nyfödd. Han talar flytande svenska och flytande turkiska. Hans föräldrar talsr svenska när ja är med för att ja ska förstå annars bara turkiska. Om vi vill att vår son ska bli 2 språkig hur bär vi oss åt? Vi pratar bara svenska hemma. Blir de inte rörigt för ett barn att lära sog 2 språk när dom är så små? Han kommer inte tappa förståelsen för svenska om han lär sig turkiska också? Tacksam för svar????


    Jag fick som barn lära mig mina föräldrars modersmål och svenska samtidigt. Det gick alldeles utmärkt. Det var ingen nackdel, utan snarare väldigt nyttigt. Om något så ökade det förståelsen för svenskan, inte minskade, och har nu i senare år resulterat i att jag har relativt lätt för att lära in mig nya språk (är femspråkig).

    Så, du behöver med andra ord inte oroa dig. Det är naturligtvis individuellt men din son kommer ju ändå per automatik tala svenska på dagis och genom sin skolgång samt säkerligen med sina vänner på fritiden
Svar på tråden Har du frågor om tvåspråkighet? Fråga mig!