• isabellab

    Utomkvedshavandeskap

    Om du får mer ont så hade jag åkt in akut, likaså om du får ont under skuldran vilket kan tyda på inre blödningar.

    Hoppas att det inte är ett utomkveds. Proverna de tog är för att följa hcg.

  • isabellab
    Anonym (Bekymrad) skrev 2014-12-13 15:09:39 följande:

    När hon tog blodprov på mig igår innan jag fick åka hem så sa hon att dom inte får svar på provsvaren med en gång. Lät som att hon menade att det kan ta tills den kommande veckan. Hm. Blir ju orolig! Nu har smärtan lagt sig lite men tagit två alvedon och en ipren. Men strax innan jag tog dom krampade det massor :-/


    Ta inte mer Ipren utan bara alvedon.

    Ipren ska man inte ta vid blödningar av denna sorten.

    Håll koll på smärtan och blir det mer så måste du lova att åka in! Det kan yttra sig på konstiga sött, jag fick plötsligt superont i en fot i början av mitt X, tryckte på nån nerv.
  • isabellab
    Anonym (Bekymrad) skrev 2014-12-13 17:11:06 följande:

    Okej! Men vart går gränsen? Just nu är det lugnt! Men innan så hade jag värk konstant!

    Och jag blöder fortfarande också!


    Med min erfarenhet så hade jag åkt in, jag var inne massa gånger o blev hemskickad men Tillslut kände jag att det här är fel och det gör inte såhär ont vid ett vanligt missfall, så jag åkte in akut och då hade det brustit och blev operation.

    Hellre att vara där "i onödan" så att säga...
  • isabellab

    Jättebra! Lycka till nu och håll oss uppdaterade!


    Anonym (Bekymrad) skrev 2014-12-13 20:42:17 följande:

    Jag ringde 1177 och han tyckte också det lät konstigt att jag blev hemskickad och enligt honom var det inga konstigheter att jag ska åka in igen. Så får skjuts av min syster in nu kl 21. Så får vi se vad som händer!

    Tack för alla er som kommenterat. Tack vare er jag tog initiativet att åka in igen!


  • isabellab

    Åh vad skönt i allt elände! Hoppas det är så att allt löser sig själv.

  • isabellab
    Anonym (Bekymrad) skrev 2014-12-19 15:53:22 följande:

    Efter mitt återbesök i onsdag såg dom fortfarande en klump på ultraljudet så det blev en operation 16.00 samma dag! Graviditeten var såpass stor att äggledaren hade brustit så dom fick ta bort hela äggledaren. Allt gick bra och fick åka hem igår eftermiddag!

    Jag är glad över att jag valde att dela min historia här för annars hade jag kanske inte åkt in igen i lördags efter att jag blev hemskickad första gången. Och då kanske det hade gått för långt så det riskerat mitt liv och blivit väldigt akut!

    Så tack alla ni som svarat och gett råd!


    Usch stackare! Det är inte roligt att gå igenom. Nästa gång du blir gravid så KRÄV VUL direkt för att fastställa att graviditeten satt sig rätt denna gång.

    Och ge inte upp, och skit i statistik! Jag sitter här med en äggledare och en liten son på snart tre veckor. Var rädd om dig nu och låt både kropp och själ läka ordentligt.

    Kram och god jul!
  • isabellab
    Anonym (Bekymrad) skrev 2014-12-20 21:43:00 följande:

    Tack så mycket

    En liten fråga! Hur länge hade ni ont efter eran operation? Fick ni ont i axlarna? Fick höra att det var vanligt med "träningsvärk" smärta i axlar efter operationen. Jag kan knappt gå 50 meter utan att jag får jätte ont i nacken som strömmar ut i axlarna. Har en del ont i magen också men ar utskrivet smärtstillande. Är mest axlarna som i längden blir jobbigast!

    Va på bio igår och halvvägs från bion till parkeringen fick jag så ont att jag fick stanna och började gråta. Är det vanligt?!

    Tack igen för alla kommentarer


    Jag hade ont i axlarna ca en vecka, det kommer från gasen de använder under operationen.

    Vid titthål gör de tre hål, ljumskarna för instrumenten och naveln för att kunna "blåsa upp" magen för att frilägga. Detta är det som ger värken i axlarna. Grymt obehagligt men ofarligt!

    Se till att äta värktabletterna och håll dosen så att du inte går en lång stund utan, då är det svårare att få bort värken med tabletterna sedan, utan håll en underhållsdos.
  • isabellab

    Jag blödde en vecka har jag för mig, ungefär som mens.

    Tycker du ska ta det lugnt och inte röra dig för mycket, du har ju ett sår på insidan som behöver läka. Ring till mottagningen o kolla om du är orolig och kom ihåg hur ofta du byter binda för de kommer de fråga.

Svar på tråden Utomkvedshavandeskap