• LeonBea

    Något ni ångrar ni inte fick med till BB?

    Hej!
    Jag har ett litet tag kvar till BF i Mars, men jag funderar lite kring förlossningsväskan man skall packa med sig. Det står ju lite överallt om vad man BORDE ha med sig och vad som är viktigast att tänka på att ta med.
    Min fråga är mest av ren nyfikenhet. Finns det något i efterhand ni gärna hade haft med till förlossningen i väskan som ni ev. glömde eller inte tänkte på att få med?
    Nåt ni känner att "det skulle jag aldrig klarat mig utan" osv.....

    Spännande o höra vad ni har att säga :)

  • Svar på tråden Något ni ångrar ni inte fick med till BB?
  • niobit

    En morgonrock! Kände mig inte så fräsch i landstingets stora skjorta. Och den är rätt genomskinlig så man ser igenom vad du än har under. Alltså en gigantisk binda ;)

  • LeonBea
    Lavish skrev 2014-12-17 20:21:03 följande:

    Nagelsax till bebisen. Han föddes med ganska långa naglar och när svärmor kom på besök fick vi skäll för det, något jag inte direkt var i psykisk balans för just då faktiskt. 


    Ja det kan vara smart :) usch för att bli tillsagd sådär direkt efter en förlossning! :( jag hade nog blivit lite tokig....
  • LeonBea
    880215 skrev 2014-12-18 07:24:02 följande:
    Haha, är du på riktigt!?

    Där jag var så städade de golven typ en gång i timman. Såg någon svabba golven, i någon ände av avdelningen, hela tiden.

    Sjukhus är ju, tvärtemot vad du har hört, kliniskt rena.
    LängtansBlåaBlomma skrev 2014-12-17 21:59:12 följande:
    Fått info från barnmorskan att det är viktigt eftersom ett sjukhusgolv aldrig blir riktigt rent och säkert (det kan finnas tex sprutnålar även om risken är liten).
    Jaha okej, tofflorna åker iaf med, smutsigt eller inte :) 

  • LeonBea
    En PantherTant skrev 2014-12-18 07:34:37 följande:

    Första gången hade jag glömt mobilladdaren, och makens snus - en kompis fick föra snus åt oss (här utomlands så säljs ju inte snus så gick inte att köpa) och mobilen fick jag laddat först när maken kom på besök följande gång

    Men vet du, egentligen är inget nödvändigt. Men toalettväska och hårband är skönt att ha. Byteskläder och

    bebisens hemresekläder o babyskydd behövs ifall pappan inte åker hem emellan.

    Vid senaste förlossning som var igångsatt gick jag i egna pyjamasar både före och efter, skönt med lite snyggare outfit än sjukhusets. Bellybandit använde jag från dag ett, så har du ett sånt så packa ner det i förlossningsväskan.


    Åå, kamera eller mobilladdare hade ju varit hemskt tråkigt att inte få med sig!! Snus är ju bra att ha med, sambon röker men han får allt klara sig med snus den dagen, nåt måste han ju ha stackarn :)
    Jätte tack för alla dina bra tips, har dock aldrig hört talas om Bellybandit tidigare. Jag får googla lite på det! :)
  • LeonBea
    LillLouise84 skrev 2014-12-18 07:45:57 följande:

    Den här gången kommer jag att packa utan att lyssna på maken. Sist skulle han ha tandborste och en tshirt typ. Jag packade typ två par strumpor och kalsonger till honom. Jag sa åt honom att ta med kläder och tofflor men han vägrade. Vi blev igångsatt och blev inlagd måndag, bebisen föddes onsdag och vi åkte hem lördag. Vilket innebar att redan på tisdagen så tog han mitt visakort och tömde det ute på stan. Han vägrar ha billiga saker, så tofflor 700 kr fick jag betala, för hans visakort ja det hade han inte med sig. Sen shoppade han typ tre tshirtar, shorts, ett gäng strumpor och kalsonger. Så medans jag låg med värkar så shoppade han loss och jag tänkte slå ihjäl honom.


    Oj jisses, förstår att du inte var alltför glad på honom. Om han ändå hade lyssnat.... Skrikandes Men du, tack för tipset om att partnerns kläder är lika viktiga att packa med som sina egna! Jag vill INTE att han ska lämna mig där för att shoppa !! (eller okej, om det är till mig han handlar så går det ju bra hahaha Tungan ute
  • LeonBea
    niobit skrev 2014-12-19 22:16:38 följande:

    En morgonrock! Kände mig inte så fräsch i landstingets stora skjorta. Och den är rätt genomskinlig så man ser igenom vad du än har under. Alltså en gigantisk binda ;)


    Ja, toppen!! :) Inte ens sexigaste stund på året kanske ;)
  • Lucifer123

    Min egna kudde önskar jag att jag hade tagit med. BB-kudden var platt och oskön och det fanns knappt extrakuddar. Sov jättedåligt på grund av det.

  • älskarlivet81
    LeonBea skrev 2014-12-19 23:05:41 följande:

    Ja, toppen!! :) Inte ens sexigaste stund på året kanske ;)


    Jag har aldrig använt landstingets skjorta förutom inne på förlossningen och första gången även på vägen från förlossningen till familje-BB. Andra gången bytte jac till vanliga kläder redan på förlossningen innan flytten till Patienthotellet. Mycket skönare med egna kläder.
Svar på tråden Något ni ångrar ni inte fick med till BB?