• AnnaZL

    Min kille blev helt galen

    Tyvärr är det inte mycket du kan göra. Han är vuxen, vägrar prata med dig eller gå till läkare.

    Dessutom har han ju alltid vägrat be om ursäkt eller ens inse att även han är mänsklig och kan göra fel ibland. Det är ingen förutsättning för förändring.

    Du kan bara ändra på dig själv. Vill du verkligen vara i ett förhållande med en som behandlar dig så?

  • AnnaZL
    Anonym (TS) skrev 2014-12-17 07:13:59 följande:

    Jag har också varit i något liknande för många år sedan och det är mycket därför jag blir orolig. Orkar inte gå igenom det en gång till. Samtidigt känns det så orättvist av mig att ens tänka på det då han aldrig slagit eller puttat mig eller rört mig på något sätt. Men det är just att hans ilska känns så okontrollerad och bottenlös när den väl kommer. Men det är ju en känsla o min uppfattning. För honom är det kanske självklart att han aldrig skulle röra mig. Är ju det som blir så svårt när vi inte kan prata om honom :/

    Utanför sina utbrott är han den man jag träffat som varit mest respektfull överlag (förutom att han aldrig kan säga förlåt o det) och han behandlar mig mer som en jämlik vän än en tjej (på ett bra sätt alltså) och har noll av den där macho attityden, tack o lov. Men det är ju som sagt i hans "normala" stunder och är förstås ingen säkerhet för när han blir arg känns han verkligen som en annan person. Men det är ju vad jag känner och kanske inte sanningen. Eller ja, sanningen för mig såklart. Men i hans huvud kanske det inte ens finns på världskartan att han skulle slå mig? Förstår du? Känns orättvist att anklaga när det aldrig hänt. Och oron inför att han skulle göra det under ett utbrott kanske bara ligger hos mig?

    Han är så jäkla överdramatisk av sig i sin ilska att jag blir helt matt..


    Att bete sig som han gör när han är arg- skrika, kalla dig nedvärderande saker, är psykisk misshandel. Du har redan börjat bete dig annorlunda, tassa på tå för att inte göra honomarg, ett steg i normaliseringsprocessen.

    Det är inte konstigt att "hänga upp sig på ord", om orden var oviktiga kunde han låta bli att säga dem. Han visar inga tecken på att kunna hantera sin ilska eller ens på ånger när han skrämmer och sårar dig.

    Tänk på dig själv som om du vore ditt barn (eller annan vuxen): skulle du acceptera att någon behandlade en annan på det sättet.

    Du behöver inte ha honom hos dig på julen om du inte vill, det går att avboka/ göra slut. Ja, han blir väl arg, men det kommer han med största sannolikhet att bli ändå under helgen.

    Snälla, ta hand om dig själv! Denna typ av förhållanden är nedbrytande för psyket och ju längre de varar destå längre tid tar det att läka.
Svar på tråden Min kille blev helt galen