Inlägg från: Snufflan |Visa alla inlägg
  • Snufflan

    Förstår inte mitt BMI!!

    Jag förstår BMI hur det fungerar när man räknar ut det. Det jag inte förstår är att enligt mitt BMI är jag överviktig. Det är inte sant.

    Jag har alltså storlek 38-40 på byxor. Small på tröjor. Jag har ett midjemått på 66 cm. Dock har jag breda höfter/ stuss. Typ 110 cm. Jag har typ 84 cm runt brösten. Min kropp är tight och inget "hänger".. Jag har en J-Lo kropp (dock är jag rödhårig och ljushyad)..

    Alltså ingen tycker jag är tjock och jag har en normal kropp, dock lite mer kurvor tack vare min benstruktur (alltså breda höfter).

    Men blir så irriterad över att BMI säger att jag är överviktig. Alltså BMI 25,5 typ. För jag ser inte överviktig ut...

    Jag tränar, äter normalt och ser allmänt hälsosam. Känns så taskigt att jag ska va överviktig enligt nån tabell. Fast min vikt kanske sitter just runt höfterna? Eller benstommen? Jag förstår inte vart den sitter? För jag vet folk som är fluffigar och till och med småtjocka och så men väger typ lika som mig.

    Känns som att BMI inte funkat på mig. Eller vad tror ni? Har ni samma "problem" med vår "vän" BMI.. ???? ???

  • Svar på tråden Förstår inte mitt BMI!!
  • Snufflan

    Jag har kollat det för kvinnor. Jag försöker lixom inte försvara mig själv. Jag förstår bara inte hur jag kan va för tjock när jag ser normal ut. Och har normala kläder. :) känns verkligen inte som om jag är nån slags riskzon

  • Snufflan
    MyDestiny skrev 2014-12-17 21:03:51 följande:

    Det står ingenstans hur lång du är?

    Är du under 160-165 cm skulle jag nog säga att strl 38-40 på byxor är en mullig kropp, eller kurvig om du hellre vill kalla den det..


    Fast det är ju bara byxorna! Jag ju världens smalaste midja! är 166 cm. Är inte mullig. Har tight kropp.
  • Snufflan
    MyDestiny skrev 2014-12-18 02:43:59 följande:

    Fast BMI brukar stämma som en bra riktlinje så länge det inte handlar om personer med mycket muskler. Tror snarare det handlar om vad man personligen anser som smal/normal eller kurvig/mullig annars. Oavsett om man tycker man är "fast" i kroppen eller ej..!


    Fast när man tittar på mina mått så är det ju bara höften/stussen som är bred. Har ju small i tröjor. Har svårt att hitta byxor som sitter bra för att höften är bred men benen ändå ganska normala. Så jag tror inte det är mitt personliga tycke som spelar roll. Jag säger inte att jag är smal som en modell. Det jag säger är att jag kan inte va överviktigt trotts att mitt BMI säger det. För i så i så fall skulle alla normala kvinnor jag träffar va det..

    Vill du att jag ska va tjock verkar som du försöker övertyga mig.

    Men jag kanske tar för hårt på BMI.
Svar på tråden Förstår inte mitt BMI!!