Inlägg från: Anonym (....) |Visa alla inlägg
  • Anonym (....)

    Vad är det för fel på min son?

    Jag tror att dom misstänker en utvecklingsförsening, alt störning. Därav specialpedagogen.
    Logopeden kanske kände sig så pass osäker att han/hon ville ha en annan persons bedömning. Därfav anteckningen, men ville kanske inte oroa er om det nu visade sig att det inte uppfattades av psykologen?

    Tycker ni ska tacka ja till all hjälp. Är det inget så är det inte, och om det är det så är det bästa att få hjälp så tidigt som möjligt.

    Får jag ställa några övriga frågor?

    När kunde han sitta själv, krypa, gå osv?
    Hur är han i barngruppen på förskolan? Är han med i gruppen eller är han ensam i gruppen?
    Utåtagerande på något vis? Behöver inte vara att han slåss, men nyps, knuffas, rivs, sparkas etc.
    Hur hanterar han motgångar? T ex när ni säger nej. Eller när någon annan får något och inte han osv.

  • Anonym (....)
    Anonym (Maria) skrev 2014-12-18 00:27:30 följande:
    Utecklingförsening är det typ samma sak som han är utvecklingsstörd tycker dom? Dum fråga kanske.

    Hmm va svårt kommer inte ihåg men han var väldigt sen och gå 1,5 år. 
    Han kan vara utåtagerande mot sin lillebror 8 månader men inte mot öss övriga i familjen storebror 12 år, storasyster 9 år och jag och sambon. När han blir ledsen kan han hålla det inombords får inte fram tårarna. Han kan bli väldigt arg och ledsen när han inte får som han vill..
    Nej det behöver inte alls vara samma sak. Det kan vara en försening, alltså att han kommer ikapp om 6 månader eller så. Men det behöver absolut inte vara något "farligt" med det.
    Men det är förmodligen detta dom vill kolla upp. Avgöra hur dom ska hjälpa honom och er på bästa sätt att komma ikapp, sitt språk, kanske motorik? Och kanske andra delar som dom snappar upp.
    Där kommer special pedagogen in i leken. En special pedagog är jättebra på att observera ett barn. Kolla hur er son är i gruppen, som individ och lära känna honom.
    Och sedan gå vidare därifrån. En specialpedagog jobbar för BARNET. Alltså för barnets bästa, att se till att personalen har rätt verktyg för att lära er son, och jobba med er son på bästa sätt.
    Hur ni som föräldrar kan hjälpa er son på bästa sätt. Kanske anser specialpedagogen att detta är en helt normalstörd liten kille som bara är sen i talet och inget mer med det.

    Tycker inte du ska måla fan på väggen, utan se det som möjligheter att hjälpa er son. :) Det kanske vänder om 1 vecka, ingen som vet. :)
  • Anonym (....)
    Anonym (Maria) skrev 2014-12-18 00:28:09 följande:
    Nä inte direkt, vissa saker han kanske inte riktigt förstår eller om de tär för han inte kan uttrycka sig i och med språket.
    Om ni läser en saga, är han med på vad den handlar om? Även om han inte kan utrycka sig i språk så kan man se på barnet om dm är med. Nyfikenhet, göra liknande saker själv mm.

    Finns det något förutom talet som ni tänkt på i jämförelse med de äldre syskonen?
  • Anonym (....)
    Anonym (Maria) skrev 2014-12-18 00:51:53 följande:
    oja han är jätte intresserad, han pekar på bilderna så ska man säga vad det är om och om igen. I kväll var det första gången han sa -Läsa..
    Han hade inte ro att sitta still förut med att kolla på film och läsa men det lossnade när han blev storebror för 8 månader sedan.

    Det är min sambons barn sedan ett tidigare förhållande så inget jag hr tänkt på. Men hans dotter gick när hon var 8 månader så hon var tidig i allt istället. 
    Har en 2 åring och en 3 åring. Ingen av dom har någon vidare ro att kolla på tv. Jo 3 åringen gillar Dora. Annars är det 2 minuter och så skippar hon TV:n.

    Men att han är intresserad av och hänger med när ni läser är kanon. Visar ju absolut att han är med. Och ni har inte fått till er från BVC att han inte förstår? T ex "Hämta gröna skeden". Ja du vet det där dom också kollar. Har du inte hört om det innan hade jag inte lagt enorm vikt vid det.

    Men jag förstod inte riktigt det där med psykologen, varför blev psykolog inkopplad?

    Många ggr vill dom kolla upp det direkt, bara för att OM det är något mer än att talet är sent så vill dom kunna hitta bästa sättet för er och framförallt er son. Man kan ju tänka sig vilken frustration att inte bli förstådd.

    Tror att det kommer att bli bra, och stressa inte upp dig över detta. Är det något så är det jättebra att ni får hjälp. Är det inget så är ju ingen skada skedd.
    Oavsett så är det ju samma lilla underbara kille. :)


Svar på tråden Vad är det för fel på min son?